Εκδήλωση από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα.

 


    Του Βασίλη Παπαστεργιόπουλου*


Την Παρασκευή 8 Ιούλη, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση – συνέντευξη, της Δημοτικής Παράταξης, Αριστερή Πολιτών  στο Βύρωνα. Στον πολιτιστικό χώρο Λαμπηδόνα, στο πάρκο Αγ. Τριάδας. 

 Οι ομιλητές, Μαρία Μπικάκη, δημοτική σύμβουλος, και Παύλος Αναστούλης, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, για κρίσιμα και σημαντικά θέματα, που αφορούν τον Δήμο μας.

Ξεχωρίζουμε, το ,και στις μέρες μας, επίκαιρο θέμα της διαδημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται τα θέατρα Βράχων. Με απευθείας αναθέσεις είναι ελάχιστα τα έσοδα, στους 2 Δήμους, από τις παραχωρήσεις κάθε χρόνο, για την χρήση του χώρου, σε ιδιωτικές εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων. Μετά και την αφαίρεση των εξόδων, συντήρησης και λειτουργίας του χώρου.

 Επισφαλείς οι συμφωνίες. Με παράδειγμα, την διοργάνωση, πέρυσι, του λεγόμενου χωριού του Αη Βασίλη. 

 Όπως κατήγγειλαν οι ομιλητές, η διοργανώτρια εταιρεία, φάνηκε ασυνεπής, στην εξόφληση των συμφωνηθέντων, με την διαδημοτική επιχείρηση. Με εξαίρεση τα έσοδα από τα διατεθέντα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα λοιπά έσοδα των δύο Δήμων, αγνοούνται, όπως αγνοείται και η διοργανώτρια εταιρεία. Είναι άγνωστο, αν η δημοτική επιχείρηση, στράφηκε νομικά κατά του οφειλέτη, αν υπάρχουν αξιόλογα μη καταβληθέντα ποσά, και ποια.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι συνθήκες ζωής χειροτερεύουν, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στα θέατρα βράχων  έχουν υψηλό κόστος χρήσης για τους δημότες. Ενώ είναι μικρός ο χρόνος, της ελεύθερης διάθεσης και χρήσης, για τους κατοίκους. Μικρό παραμένει το όφελος, από την ενοικίαση σε ιδιωτικές εταιρείες, για το θέατρο βράχων.

Αναφέρθηκαν, οι ομιλητές, στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, στον Κουταλά. Πρέπει να απομακρυνθούν τα εγκαταλειμμένα κτίσματα, και να ξηλωθούν οι άχρηστες πλέον τσιμεντένιες εγκαταστάσεις. Για τη σοβαρή εκκρεμότητα, με τη σχολάζουσα κληρονομιά στην οδό Νικηφορίδη. Το επι σειρά ετών, εκκρεμές θέμα, με το κλειστό 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα. Τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, η ελλιπής πρόσβαση από ανθρώπους ΑΜΕΑ. Η πλατεία Φατσέα, αναμορφώθηκε, αλλά περιορίστηκε το πράσινο και τα μεγάλα δέντρα. Προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων, με τα πιο φαρδιά πεζοδρόμια, για έσοδα στον Δήμο.

Οι ομιλητές, τόνισαν, ότι ο Δημότης, παραμένει πελάτης, και ο Δήμος….φορομπήχτης. Προωθείται από Δήμο και Κυβέρνηση η ατομική ευθύνη και όχι η κοινωνική πολιτική και το δημόσιο συμφέρον. Αναφέρθηκαν ,στα κεφάλαια, που το κράτος χρωστάει στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος, δεν τα απαιτεί. Για το απαράδεκτο καθεστώς, της 4μηνης και 8μηνης απασχόλησης, με προσωρινή εργασιακή σχέση. Κατήγγειλαν, τις προσφυγές του Δήμου, ενάντια σε εργαζόμενους. Απαράδεκτες, οι προσλήψεις εργαζομένων, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Το Μουσείο της ιστορίας του Βύρωνα, για την προσφυγιά και την εθνική αντίσταση, παραμένει στα χαρτιά. Μόνο με κάποιο ψηφιακό μουσείο. Ομοίως και η δημοτική βιβλιοθήκη.

Στα προσφυγικά του Καρέα, η φερόμενη ανάπλαση είναι ελάχιστη, όπως και οι βελτιώσεις, ενώ άλλαξε η φυσιογνωμία της περιοχής. Συνεχίζεται η υποβάθμιση, στο δάσος του Υμηττού. Ο καθαρισμός, ανατίθεται στο ΤΑΙΠΕΔ, διαρκής η παρουσία, και η επιβουλή, των ελεύθερων χώρων πρασίνου, από ιδιώτες και εκκλησία. Οι ομιλητές, κατήγγειλαν την λεγόμενη…Υπουργοποίηση της Πυρκάλ, με επιβάρυνση της περιοχής, αλλαγή χρήσης και τα σχέδια της Κυβέρνησης, για τεράστιες εγκαταστάσεις. Το νέο πολεοδομικό σχέδιο, αλλάζει την φυσιογνωμία της περιοχής.

Αναφέρθηκαν, στα σοβαρά τεχνικά προβλήματα, της ασφαλτόστρωσης και πλακόστρωσης σε δρόμους, και τις σοβαρές κακοτεχνίες. Τέλος ,σχετικά με τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, είναι λιγότερες, οι διαθέσιμες θέσεις, από τον αριθμό των αιτούμενων παιδιών.

Με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες, και τοποθετήσεις για όσα ακούστηκαν, ολοκληρώθηκε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση, της Παράταξης. Επόμενη συνάντηση, στις κάλπες.

 *Δημοσιογράφος


                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση 

1 σχόλιο:

  1. Και βέβαια, η παράταξη είναι η αριστερή παρέμβαση πολιτών Βύρωνα, για την λάθος απόδοση στην αρχή του άρθρου δεν φταίει ο συντάκτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.