ΒΥΡΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατοίκων για την προστασία εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

 

Να σταματήσουν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων σε συνθήκες καύσωνα.


Παρέμβαση κάνουν κάτοικοι της περιοχής μέσω της ηλεκτρονικής μας σελίδας «Ρωγμή στην ενημέρωση», διαμαρτυρόμενοι για τις τεχνικές εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρομίων -που γίνονται επι της οδού Κύπρου σε συνθήκες καύσωνα.

 Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι -το βράδυ της Παρασκευής  21/7-  βλέπουν τις τελευταίες ημέρες  να εργάζονται μέσα στο λιοπύρι, οι  εργαζόμενοι του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο, με ανάθεση από το Δήμο Βύρωνα.    

 

         Φωτο αρχείου

Οι κάτοικοι απευθυνόμενοι στη «Ρωγμή» μας είπαν, γράψτε κάτι προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες μέσα σε συνθήκες καύσωνα. «Και οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ψυχή!».

Τις εργασίες αυτές τις ανέθεσε στον εργολάβο ο Δήμος, και οφείλει να ενδιαφέρεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες  εργάζονται οι  εργάζονται,  έτσι ώστε να μην αναγκάζονται,- πολλοί είναι και μεγάλης ηλικίας- να δουλεύουν  κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα  μπορεί να βιάζεται εν όψει εκλογών να εντατικοποιήσει τις εργασίες οδοποιίας και πεζοδρομίων, να ''παρουσιάσει'' έργο. Αυτό να μην γίνει στις πλάτες των εργαζομένων, που τους επιβάλουν να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.

Χρειάζεται η άμεση παρέμβαση των συνδικάτων και η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο  να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσουν σήμερα, οι συγκεκριμένες  εργασίες σε συνθήκες καύσωνα. Να παρθούν μέτρα και να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές.  

                                                                    

                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.