ΥΜΗΤΤΟΣ "Τρελός" : Προστάτευσε τον! «Τράβα, κάνε το ίδιο. Κάνε κάτι καλό, για τον τόπο σου».

       
   
       Από τον Billy Papa 

Λοιπόν. Προχτές, στον Υμηττό. Στα στρατόπεδα, απο πάνω. Μετά το σκοπευτήριο, και μετά την αλάνα, που κάποτε ήταν το αναψυκτήριο Άρτεμις, και τώρα είναι ένα ερείπιο, γεμάτο σκουπίδια. 

Πήγε η Ομάδα, πολιτικού προβληματισμού "Χάρρυ Κλιν ", επαναστατική μπριγάδα "Τζίμης Πανούσης", και κάτσανε κανα δυό ώρες, για να μαζέψουνε, αλουμίνια και γυάλινα μπουκάλια, τα οποία, κάποια ανεπρόκοπα ζώα, συμπολίτες μας, πετάξανε ολόγυρα. Μαζεύτηκαν μερικά κιλά τενεκεδάκια, και κάποιες δεκάδες μπουκάλια από γυαλί.

                                                            Κοίτα και πράξε 

Τα πλαστικά και τα λοιπά σκουπίδια, πεταμένα τριγύρω, στη φύση, ήταν τόσα πολλά, που χρειάζεται η συνδρομή από 100 εθελοντές, για να καθαριστούν. 

Εσυ, που βγαίνεις τη βολτίτσα σου, στο βουνό, μην ξεχνάς. Φιλοπατρία και Πατριωτισμός, είναι έννοιες, που συνδέονται στενά, μεταξύ άλλων, και με το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Μην λερώνεις, μην μολύνεις, με τόσο μίσος τον τόπο σου. Κράτα, την βρωμιά, στο σπίτι σου. 

 Η προστασία του Υμηττού αφορά τη ζωή μας και είναι υπόθεση όλων μας. 

.........

Οι αρχαίοι Αθηναίοι συνήθιζαν να αποκαλούν τον Υμηττό «Τρελό» και αυτό έχει διάφορες εκδοχές. Η μία εκδοχή λέει ότι  ο Υμηττός φημιζόταν πάντα για το μέλι του. Εκτός από το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση του είχε και ιδιότητες ιαματικές , γνωστές από την αρχαιότητα.

Πώς συνδέεται όμως αυτή η ονομασία με το μέλι; Οι μέλισσες της Αττικής έκαναν σαν τρελές όταν μύριζαν το θυμάρι του βουνού και έτσι λέγεται ότι μπορεί να ονομάστηκε το βουνό «Τρελός».


                                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.