Στεφανος Κασσελάκης : «Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας, δεν θα σας προδώσω ποτέ»

 «Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανάδειξή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ.

                      Ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης 

 Όταν έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα η Έφη Αχτσιόγλου  μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ και στη συνέχεια ο Στέφανος Κασελάκης για να κάνουν δηλώσεις.

Κατά την άφιξη της στην Κουμουνδούρου η Έφη Αχτσιογλου έγινε δεκτή από μέλη της Νεολαίας και υποστηρικτές της με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», με την ίδια να ανταποδίδει τη θερμή υποδοχή υψώνοντας τη γροθιά της.

 
«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε μία αυθόρμητη ομιλία στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα κεντρικά γραφεία και φώναζε συνθήματα. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τον ενθουσιασμό του αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία λέγοντας :
«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδω και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας».

Η ομιλία του διακόπηκε από τον κόσμο που φώναζε «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» για να τους απαντήσει «μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία». Τα συνθήματα συνεχίστηκαν: «Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή», «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» και «νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός».

Ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Π Σ,  όλους/ες που  τον βοήθησαν, την οικογένεια του και ιδιαίτερα το Νίκο Παππά και  ανέφερε: «Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

 Ευκλείδης Τσακαλώτος 

Μήνυμα για την επόμενη ημέρα απηύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Τσακαλώτος που ήρθε τρίτος και στήριξε στον β΄γύρο την Έφη Αχτσιόγλου έστειλε το δικό του μήνυμά:

" Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά" 

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Στ. Κασσελάκη   

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τηλεφώνησε στους δύο μονομάχους, τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, και τους συνεχάρη για τον αγώνα τους.

Ο Αλ. Τσίπρας θα δεχτεί τον Στέφανο Κασσελάκη σήμερα Δευτέρα στις 12:00 στο γραφείο του στη Βουλή σε μια ολιγόωρη συνάντηση προτού ο νέος πρόεδρος  αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.


                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.