ΣΥΡΙΖΑ Π Σ: Τα οριστικά αποτελέσματα. Στην τρίτη θέση ο Τσακαλώτος

                                                                            Οι μονομάχοι της Κυριακής 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 εκλογικά τμήματα και των ψηφοφόρων του εξωτερικού μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ανακοίνωσε τα οριστικά  αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π Σ.      

 

                       Τα οριστικά αποτελέσματα 

 

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Εγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821

Λευκά: 293

Ακυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)

Αχτσιόγλου Εφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)

Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)

Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)



Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή -ΚΕΦΕ- προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Λίγες ώρες  αργότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καραμέρος  έθεσε ζήτημα μη διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εκλογών, για χάρη της ενότητας στο κόμμα. «Θα ήθελα να υπάρξει μια συνεννόηση προκειμένου να μην τραυματιστεί η ενότητα στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τον δεύτερο γύρο, αν υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει αυτή η συνεννόηση και αυτή η συμφωνία να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος».  

Ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε πως η διαφορά Κασσελάκη - Αχτσιόγλου είναι μεγάλη και πως δεν θα έπρεπε να υπάρξει δεύτερος γύρος: «Αν η κ. Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, ή δεν ξέρω τι άλλο, μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία», είπε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας ότι «δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτήν τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις.  

Με ανακοίνωσή της  η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή -ΚΕΦΕ-  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εσωκομματικές εκλογές ξεκαθαρίζει ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην επαναληπτική διαδικασία εκλογής προέδρου την Κυριακή 24/9

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ: «Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου. Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου».


                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.