Μαζικά συλλαλητήρια υπέρ της Παλαιστίνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις

 - Το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις του κατά του παλαιστινιακού λαού

Μεγάλη φιλοπαλαιστινιακή πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

       EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ


Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έστειλαν σήμερα  Κυριακή 2910, για ακόμα μία φορά χιλιάδες πολιτών από την Ελλάδα, καταδικάζοντας την πολεμική επιδρομή του κράτους του Ισραήλ. 

Οι διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον πόλεμο, με αποκορύφωμα την αποχή από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

Το μήνυμα των διαδηλωτών είναι: «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα!».

 

Στην Αθήνα και σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μετά τις ομιλίες, προχώρησαν σε πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία. Μαζί τους συμπορεύτηκαν και σωματεία που είχαν σημείο συνάντησης στο σταθμό Ευαγγελισμός του Μετρο.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» και «Η ιστορία έχει μόνο μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» ανάμεσα στα συνθήματα, που φώναξαν οι διαδηλωτές καταδικάζοντας τόσο τα εγκλήματα πολέμου του κράτους - τρομοκράτη, όσο και τη στάση της Δύσης και της ελληνικής κυβέρνησης στο πλευρό του.

Το «παρών» έδωσαν εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, όπως η ΟΚΔΕ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μ λ, συλλογικότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

Ανάλογες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης έγιναν σε  Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.

Την Κυριακή 5 Νοέμβριου θα γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη στο Βύρωνα.

 


Το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις του κατά του παλαιστινιακού λαού

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις μπαίνουν στη δεύτερη φάση και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε  «Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

«Οι άμαχοι στη βόρεια Γάζα και την Πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του ποταμού Wadi Gaza σε μια ασφαλέστερη περιοχή όπου μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα», ανέφερε ο Ντάνιελ Χαγκάρι το Σάββατο.

Το Ισραήλ ζήτησε εκκένωση νοσοκομείου

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές αρχές να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας. «Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο», προσθέτει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

 

 «Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας και της χερσαίας  ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ανέφερε υπουργείο Υγείας της Χαμάς σε  ενημέρωση 29/10 προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 28/10  έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Ερυθρός Σταυρός: «Να μην ανεχθούμε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα»

Ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί αυτό που εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, καλώντας σε αποκλιμάκωση.

«Είναι απαράδεκτο το ότι οι άμαχοι δεν έχουν καμιά ασφαλή τοποθεσία να πάνε στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω μαζικών βομβαρδισμών, ενώ με τη στρατιωτική πολιορκία που επιβάλλεται, δεν είναι εφικτή καμιά επαρκής ανθρωπιστική αντίδραση. Πρόκειται για καταστροφική αποτυχία, που ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί», τόνισε η Μιριάνα Σπόλιαριτς.

ΟΗΕ- Γκουτέρες: Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται όλο και πιο απελπιστική

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα για μια “όλο και πιο απελπιστική” κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας τη λύπη του που το Ισραήλ “ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις”.

 

                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση












2 σχόλια:

  1. Σας στέλνω σε λίγο μια ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στο μετρό Ευαγγελισμός που καλό είναι οι αναγνώστες να γνωρίζουν ότι ήταν άλλη συγκέντρωση και όχι προσυγκέντρωση για να πάει στη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας. Στη πορεία που ακολούθησε είχε διακριτή παρουσία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.