«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών, από αποχωρήσανε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    

«Θα φτιάξουμε ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

   

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση -συγκέντρωση στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς,  των 11 βουλετων που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσίογλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 «Κάνουμε μια Νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας και τις ζωές μας. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους» ανέφερε η Εφη Αχτσιόγλου στην παρέμβασή της και τόνισε «ότι στόχος τους είναι η συνάντηση όλων των αριστερών για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα».

 Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε «ότι δεν έπρεπε να περιμένουμε τον εκφυλισμό για να δράσουμε. Πρέπει να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον σημερινό χάρτη της πολιτικής. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μαχητικές απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ.. Σήμερα ξεκινάμε απ' την αρχή αλλά όχι απ' το μηδέν». Εξέφρασε τη «βαθιά» πίστη του ότι «υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής», θέτοντας ως πρώτο βήμα «να μη δεχθούμε ούτε τη στασιμότητα ούτε τον εκφυλισμό». .

 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική». Όπως υπογράμμισε, «δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί». Στο σημείο αυτό κάλεσε τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει στο νέο εγχείρημα. 

 Στην ομιλία του  ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11»  στη Βουλή ανέφερε μεταξύ άλλων «Δημιουργείται κάτι νέο και ελπιδοφόρο» ανέφερε και μίλησε για χιλιάδες πολίτες που αγκαλιάζουν το νέο εγχείρημα.  Πρόσθεσε επίσης ότι η Αριστερά κινδυνεύει με πολιτική απαξίωση και πρόσθεσε ότι η Δεξιά έχει καταφέρει να επιβάλει την ατζέντα της. Αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας σημείωσε και υποστήριξε ότι η  χώρα εγκλωβίζεται σε ένα μη αναπτυξιακό μοντέλο που γεννά θυμό στην κοινωνία…

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό της ιστορίας: την αριστερά στην κυβέρνηση της χώρας. Και δοκιμαστήκαμε. Μην περιμένετε να απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Θα είμαστε για πάντα περήφανοι και περήφανες που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τα δημόσια οικονομικά σε τάξη, θα είμαστε περήφανοι και περήφανες για τις τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης. Θα είμαστε βεβαίως περήφανοι και περήφανες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που καταφέραμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

…«Θέλουμε κάτι νέο, Μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά. Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική. Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της: βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης».

….Η δική μας ευθύνη είναι να εμπνεύσουμε  και πρόσθεσε:  

…. Η μάχη των Ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν την μάχη θα είμαστε εκεί» τόνισε με έμφαση ο Αλέξης  Χαρίτσης.

 Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων 

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρώην γ.γ. του ΥΠΕΣ Κώστας Πουλάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο Νίκος Μπίστης, ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος,  ο Πάνος Λάμπρου, ο Νίκος Φίλης.  


                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.