Η σφαγή στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ συνεχίζεται αμείωτη ενώπιον της απαθούς «διεθνούς κοινότητας»

              Ξεπέρασαν τις 21.000 οι νεκροί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου


Η προφανής προσπάθεια του Ισραήλ να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, μπορεί να έχει (και έχει) επιτυχία μόνο σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Γάζα. Η Καταστροφή των Παλαιστινίων, όπως αυτή του 1948 συνεχίζεται. 

Από την πρώτη στιγμή- Οκτώβριος 2023-  ήταν καθαρό σε όσους ασχολούνται με το Μεσανατολικό ότι το Ισραήλ πηγαίναμε για αιματοχυσία πολύ μεγαλύτερη από ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες -πράγμα που έγινε. 

 Αρκετοί διπλωμάτες εκτιμούν ότι τα όπλα θα σιγήσουν (χωρίς να υπάρξει σταθερή και μακροχρόνια ειρήνευση) όταν ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων θα γίνει τόσο μεγάλος που θα προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή και την επέμβαση των ΗΠΑ για την επιβολή κατάπαυσης του πυρός. 
 Το 85% του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα έχει εκτοπιστεί μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση αμάχων στα νότια της επικράτειας. Πολλοί παλεύουν τώρα να βρουν τροφή ενώ ζουν σε πρόχειρα καταφύγια. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι το 40% του πληθυσμού κινδυνεύει από λιμό.

 Η σφαγή στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ συνεχίζεται   αμείωτη ενώπιον της απαθούς «διεθνούς κοινότητας». 

Οι 21.000 νεκροί (εκ των οποίων πάνω από 8.000 παιδιά) δεν φαίνονται αρκετοί στον «προοδευτικό» Πρόεδρο Μπάιντεν για να στηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός.

Ενδεικτική της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σεϊφ Μαγκάνγκο:

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. (…) Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι οι τελευταίοι σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους κατοίκους στο νότιο τμήμα της Γάζας να μετακινηθούν προς το κέντρο της Γάζας και προς το Ταλ αλ Σουλτάν στη Ράφα».

Μια  κοπέλα από τη Γάζα μάς υπενθυμίζει το αυτονόητο: «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, το αίμα δεν είναι νερό. Η σφαγή στη Γάζα πρέπει να σταματήσει τώρα».

ΠΗΓΗ: Διαδίκτυο

                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.