ΜεΡΑ25/DiEM25 : Υπερασπιζόμαστε ακατάπαυστα τα δίκαια των Παλαιστινίων

 Νιώθουμε βαθιά θλίψη για την οδυνηρή δοκιμασία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. Δύο εκατομμύρια αθώες ψυχές -πάνω απ’ τις μισές μικρά παιδιά- είναι παγιδευμένες σε έναν πραγματικό εφιάλτη, με τη συνέργεια και των δικών μας κυβερνήσεων. Βοήθησέ μας να τον τερματίσουμε.

 


           Του Έρικ Έντμαν* 

                                                                                                ΑΠΟΨΗ 

Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, το DiEM25 είναι φάρος ελπίδας και αντίστασης. Καθώς οι περισσότεροι στην Ευρώπη αποστρέφουν το βλέμμα από την τραγωδία, εμείς υπερασπιζόμαστε ακατάπαυστα τα δίκαια των Παλαιστινίων και απαιτούμε λογοδοσία:

  • Το ψήφισμά μας για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις μέχρι να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 υπογραφές σε μόλις λίγες μέρες. Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε πίεση στους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς να αναλάβουν δράση ενάντια στο απαρτχάιντ, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής. 
  • Η απαίτησή μας να παραιτηθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που στηρίζουν πάνω από 70.000 άνθρωποι, δεν στρέφεται μόνο ενάντια στην ίδια. Σηματοδοτεί έναν ευρύτερο αγώνα για την ανατροπή ενός συστήματος που μένει παγερά αδιάφορο μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Θα εντείνουμε την πίεση με κινήσεις που σχεδιάζουμε στις Βρυξέλλες.
  • Μέλη του DiEM25 βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους εδώ και τρεις μήνες, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη και τώρα ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση ενάντια στην ισραηλινή εταιρεία κατασκευής όπλων Elbit.
  • Τα κόμματά μας MEΡA25 στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία, που έχουν ανεπιφύλακτα τήρησει στάση υπέρ της ειρήνης, κατεβαίνουν τώρα στις ευρωεκλογές με σκοπό να βάλουν τέλος στη συνενοχή της ΕΕ στα εγκλήματα  του Ισραήλ. 

Ο πόνος της Γάζας είναι και δικός μας πόνος, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και η ελπίδα τους είναι και δική μας ελπίδα.

Διοργανώνουμε εκστρατείες, να δυναμώνουμε τη φωνή μας και  διεκδικούμε  την εξουσία που είναι απαραίτητη για να αλλάξουμε τα πράγματα - στην Παλαιστίνη και όχι μόνο. 

Με αλληλεγγύη

* Έρικ Έντμαν

Πολιτικός Διευθυντής DiEM25

  .Οι απόψεις που αναφέρονται  στο άρθρο  είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση της Ρωγμή στην ενημέρωση.

                                                                                

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.