Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος η κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

 Αρνείται τις κατηγορίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και απαντά: «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατηγορεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, μαζί με την αδελφή του και τον σύζυγό της, και γι' αυτό διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, το πόρισμα που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι τρεις τους συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και ότι έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος». 

Επιπλέον τους καταλογίζει πως το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών το αποκόμισαν παρανόμως, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς του σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ.

Τη δική του απάντηση έδωσε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, απ' την Πάτρα στο πλαίσιο άλλης μιας δράσης για διανομή δωρεάν φαγητού.

Φωτο: Αρχείου  

Μιλώντας στον Alpha, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είπε: «Να το ψάξουνε καλά και να έρθουν να με πάρουνε άμα κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο-τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαΐ, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν παίζω ποτέ [σ.σ.: τυχερά παιχνίδια]. Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον "Άλλο Άνθρωπο". Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να 'ρθετε να με πάρετε».

Στον Alpha μίλησε και η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, η οποία είπε ότι όλες οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας της και του συζύγου της, γιατί ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό. Η ίδια σε σχετική ερώτηση είπε ότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν αυτοί οι λογαριασμοί.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

......

Ας μην διαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη στο θέμα αυτό. 

                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.