Κατάργηση Τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ν. Ιωνίας Θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι;

 Δωρεάν  βρεφική φροντίδα και παιδική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά


 Διανύουμε  μια μακρά περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το  τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί, αυξήσεις στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στο ενοίκιο, στα φροντιστήρια. Τροφεία στο Παιδικό σταθμό, χρήματα για  αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, κολυμβητήριο για όλα πρέπει να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη και ο μισθός δεν επαρκεί για να καλύπτουν οι ανάγκες του μήνα.

Οι δήμοι χάνουν το κοινωνικό τους χαρακτήρα, λειτουργούν με όρους αγοράς και επιχείρησης, αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως πελάτες χρήστες των υπηρεσιών που πρέπει για όλα να  πληρώνουν. Παιδικό σταθμό, αθλητικά- πολιτιστικά προγράμματα, κολυμβητήριο, κοιμητήριο κοκ.

Το κεντρικό κράτος, διαχρονικά οι κυβερνήσεις,  μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους και αυτοί δημοτικές αρχές μεταφέρουν το κόστος λειτουργίας στους πολίτες. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις δημοτικών αρχών που αγωνιούν και προσπαθούν ασκούν πολιτική που να μην  επιβαρύνουν διαρκώς τους πολίτες.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νέας Ιωνίας  ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης ανακοίνωσε την κατάργηση της καταβολής τροφείων σε όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

«Ενισχύουμε έμπρακτα τις οικογένειες στην πόλη μας και υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Η βούλησή μας η προσχολική αγωγή, να αποτελεί πρότυπο δημόσιο αγαθό, εφαρμόζεται στην πράξη.

Σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Σκευοφύλαξ και Οικονομικών κ. Καναβό και με την ομόφωνη στήριξη όλης της Δημοτικής μας Ομάδας, ικανοποιούμε  ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα, φορέων και ενώσεων γονέων» ανέφερε ο δήμαρχος. 

Η συγκεκριμένη πράξη της δημοτικής αρχής, δεν μπορεί παρά να κριθεί ως θετική. Αρκεί να μην επηρεάσει αρνητικά την χρηματοδότηση του δήμου προς τους παιδικούς σταθμούς. :

Οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχουν  πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουν, μέσα από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές,  δημοτικά τέλη και φόρους.

 Οι δήμοι πρέπει να απαιτήσουν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότης , ώστε η παιδική φροντίδα και προσχολική αγωγή να παρέχεται δωρεάν σε όλους. 

Για να δούμε θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι σε αυτή την κατεύθυνση,  κατάργηση των τροφείων στους δημοτικούς σταθμούς, ανακουφίζοντας έστω και σε αυτό το επίπεδο τα νέα ζευγάρια.

Μένει να δούμε

Εάν  η νέα δημοτική αρχή της πόλης μας, με δήμαρχο τον κ. Σωτηρόπουλο  θα κινηθεί σε μια πολιτική κατεύθυνση και πράξη,  να καταργηθούν άμεσα τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση των γονέων.

Να  δημιουργηθούν σύγχρονοι δωρεάν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε κάθε γειτονιά για όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας. 

'Η θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, με βρέφη και νήπια να μένουν εκτός δημοτικών σταθμών, με δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια, με τους γονείς να πληρώνουν τροφεία.   

   

                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.