Μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό το συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

 

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες άρχισαν από νωρίς να συγκεντρώνονται στα προπύλαια του πανεπιστήμιου Αθηνών.

Με πούλμαν φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια και  σχολές της χώρας όπως Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη  και αλλού έφτασαν για να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια- μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως ανέφερε ο υπουργός παιδείας κ. Πιερρακάκης παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο που θα δοθεί σε διαβούλευση, και να ψηφιστεί μέσα στο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.  

Χιλιάδες φοιτητές/τριες,  μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, γονείς   συμμετείχαν σε ένα δυναμικό μαχητικό συλλαλητήριο, ενώ κόσμος που βρισκόταν στα πεζοδρόμια χειροκροτούσε τους διαδηλωτές.  

                                                                . 

Η αστυνομία με το παραμορφωτικό φακό της κάνει λόγο για 15.000 οι διαδηλωτές

Ο όγκος όμως των διαδηλωτών την διαψεύδει.      

 




 

 


 Όταν στις 14:10 η κεφαλή της πορείας έμπαινε στην πλατεία συντάγματος, η τελευταίοι διαδηλωτές ήταν στα προπύλαια, Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους. 

 

Στις 15: 20 έφτασαν οι τελευταίοι διαδηλωτές στη βουλή, και τα μπλοκ των σχολών που πραγματοποιούν καταλήψεις παρέμειναν για αρκετοί ώρα μπροστά στη βουλή φωνάζοντας συνθήματα. Οι φοιτητές με τις σημαίες του ΜΑΣ επέλεξαν να  κατευθυνθούν αμέσως προς τα προπύλαια και να διαλυθούν.

Πάνω από 150 σχολές με αποφάσεις συνελεύσεων τελούν υπό κατάληψη, ενώ όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι  θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, έτσι ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην παρακαμφθεί το άρθρο 16 του συντάγματος και να μην δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Mετά το τέλος του συλλαλητηρίου φοιτητές και φοιτήτριες έχουν συγκεντρωθεί στη Νομική στη Σόλωνος και συζητούν για την κλιμάκωση του αγώνα.  

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Μαρινάκη να δηλώνει ότι “Η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα, θα συνδράμει στον περιορισμό της φυγής Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, θα προσελκύσει αλλοδαπούς φοιτητές, θα περιορίσει την ακαδημαϊκή διασπορά, θα προσελκύσει καθηγητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό, θα αυξήσει τις ευκαιρίες για ακαδημαϊκή καριέρα και θα δημιουργήσει ένα δυναμικό περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις”.    

. Στην αρχή της συγκέντρωσης για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο  εξελίχθηκε  μια απαράδεκτη τοξική εικόνα. Φοιτητές αριστερών παρατάξεων (ΜΑΣ απέναντι σε άλλους) παίζουν άγριο ξύλο, για το ποιο πανό θα είναι στην κεφαλή της πορείας. Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΚΚΕ  Δελλής Γιάννης και Κατσώτης Χρήστος έκαναν δηλώσεις στις κάμερες ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κάλεσαν την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο. 

ΦΩΤΟ: Από το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


















 

                



                                                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.