ΒΟΥΛΗ / ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Συνεχίζεται στην ολομέλεια η συζήτηση, την Πέμπτη το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία. Παρέμβαση Ιερώνυμου

 

Με ονομαστική ψηφοφορία μετά την αίτηση 21 βουλευτών, των ακροδεξιών  κομμάτων, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη το Βράδυ και ενώ θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.  Το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί με μεγάλες απώλειες ψήφων απο βουλευτές της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που είτε θα καταψηφίσουν είτε θα απέχουν.

Σήμερα  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ώρα που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προχώρησε  σε νέα  παρέμβαση, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διαδικασία ζητώντας  τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε.

Και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Παράλληλα, ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες επί του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Γ. Γεωργαντάς.

Έφη Αχσιόγλου ημέρα νίκης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

 
Η σημερινή είναι μια ημέρα νίκης και μια ημέρα μιας κάποιας ηθικής δικαίωσης για όλα όσα έχει υποστεί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ανέφερε η ειδική αγορήτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Διαβάστε ακόμη
ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Καλλιόπης Προκοπάκη Ψυχιάτρου Παιδιών και Εφήβων στη Βουλή για την τεκνοθεσία 
 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2024/02/blog-post_46.html



                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.