Ο Νίκος Αδαμόπουλος, αγωνιστής του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό χαμό του Νίκου Αδαμόπουλου. 


Ο Νίκος Αδαμόπουλος, γεννήθηκε το 1958. Παιδί εργατικής οικογένειας και από μικρός στη βιοπάλη της ζωής.

Μετά από διάφορες εργασιακές περιπλανήσεις,  εργάστηκε ως οδηγός στον δήμο Νέας Ιωνίας και διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Στέλεχος  των Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων στους ΟΤΑ, άφησε το δικό του ισχυρό αποτύπωμα.  Από τη δεκαετία του 1990 πρωτοστάτησε σε όλους τους μεγάλους δυναμικούς αγώνες του κλάδου. 

Μέσα από συγκρούσεις με τη γραφειοκρατία, τα μπλόκα στους απεργοσπάστες του κινήματος, τις  έντονες αντιπαράθεσες για το χαρακτήρα των Παρεμβάσεων.

Μέλος του Γ.Σ και της Ε. Επιτροπής της  ΠΟΕ ΟΤΑ, από το 2007 έως το 2015, μέλος του Γ.Σ και της Ε. Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ 2015-2016.

Ο Νίκος ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής του κομουνιστικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Εντάχθηκε στη ΚΝΕ, αναδείχθηκε σε στέλεχος της και διαχώρισε τη θέση του στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ που οδήγησε στα γεγονότα του 1988-1989 και στο συμβιβασμό με τη συμμετοχή του στις Κυβέρνησης Τζαννετάκη με την Ν.Δ και στην οικουμενική κυβέρνηση με τον Ζολώτα.

Στέλεχος του Νέου Αριστερού Ρεύματος-ΝΑΡ- μέλος της Πολιτικής Επιτροπής για πολλά χρόνια μέχρι το 5o συνέδριο του, το Μαρτιο του 2024. Συμμετείχε επίσης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το 2014 έθεσε υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα στην Αττική με την παράταξη «Αντικαπιταλιστική» Ανατροπή», ενώ διετέλεσε και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Όταν έκλεισε ο εργασιακός- συνδικαλιστικός κύκλος του, ο Νίκος παρέμεινε πάντα ενεργός στα κοινωνικά κινήματα, στους αντικαπιταλιστικούς και εργατικούς αγώνες.

Ο Νίκος μας ξάφνιασε όλους και όλες. Την οικογένεια, τους συντρόφου/σες, τους φίλους/ες όταν έγινε γνωστό το αναπάντεχο γεγονός την Πέμπτη 29 Μάρτιου 2024, αφήνοντας ξαφνικά την τελευταία του πνοή, στα 65 χρόνια του.

Νίκο θα σε θυμόμαστε όσοι και όσες σε γνωρίσαμε στο διάβα της ζωής σου και περπατήσαμε μαζί σου δίνοντας συμαντικούς ταξικούς εργατικούς αγώνες και όχι μόνο στον κλάδο των ΟΤΑ, αλλά και όσοι/ες τον γνωρίσαμε και στην ταβέρνα, στο κάμπινγκ, στην εξοχή.

 Καλό σου ταξίδι

 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του στο ΝΑΡ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ, στην  «Αντικαπιταλιστική» Ανατροπή» στην Περιφέρεια.

 Ανακοινώσεις για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Αδαμόπουλου εξέδωσαν  το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Η πολιτική κηδεία του Νίκου θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνων στις 12.30 μ.μ.  

Χ.Π

 

                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.