ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ( 1η Απρίλη 2024)

       Από τον Βασίλη Π.

Σε μια αιφνιδιαστική ενημέρωση, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου, δήλωσε στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες τα σημερινά Κυβερνητικά μέτρα, μείωσης φόρων και ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. 

     
Φωτ αρχείου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης  

1) Μειώνεται άμεσα ο ΕΝΦΙΑ, ως σκληρός και άδικος φόρος, κατά 50%. Όπως δήλωσε, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, ήδη οι πολίτες επιβαρύνονται με πολλαπλούς άδικους φόρους, έμμεσους και άμεσους, μέσα από  τα τέλη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα, σε μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση, η Κυβέρνηση δήλωσε, πως για τα ακίνητα που επιβαρύνονται με δάνεια και υποθήκη, το λογικό είναι ο φόρος ιδιοκτησίας, να επιμερίζεται, ανάμεσα στον δανειστή και στον δανειζόμενο, κατά το ποσοστό που έχει εξοφληθεί το δάνειο.

2) Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος και ιδιοκτησίας οι Οικογένειες , με εισόδημα κάτω των 10000 ευρώ. Επιδοτείται κάθε νέο παιδί, με 500 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο της γέννησης του, μέχρι την συμπλήρωση των 18 ετών.

3) Σε μια πραγματικά αναπάντεχη σύσκεψη, σήμερα το πρωί, με την παρουσία μάλιστα των πολιτικών αρχηγών από όλα τα Κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενα κόμματα, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση, η νομοθέτηση για τα φορολογικά/ εισπρακτικά θέματα της χώρας, κατά παρέκκλιση των δεσμεύσεων με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. τον E.S.M. , την Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων και Αφαίμαξης Λαών δια του δανεισμού, του ΝΑΤΟ και της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ. Όπως δήλωσε αργότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επιτέλους η χώρα, παίρνει πίσω τον έλεγχο και την λειτουργία της ΑΑΔΕ, η οποία, ως γνωστόν, αποτελούσε μνημονιακό προαπαιτούμενο, ελεγχόμενο από τους απέξω...

Σε τοπικό επίπεδο, εδώ στον Δήμο Βύρωνα, με ιδιαίτερα εντατική εργασία, ολοκλήρωσαν οι ανάδοχοι εργολάβοι, όλα τα έργα σκαψίματος και επιδιόρθωσης στους δρόμους, για να περάσουν τα διάφορα δίκτυα και αγωγοί. Με εκπληκτικό τρόπο η ποιότητα στην νέα άσφαλτο, είναι πολύ καλύτερη από την υφιστάμενη, με αποτέλεσμα, να μην φαίνεται τίποτα ,από το διαρκές ράβε/ ξήλωνε, που τόσο μας ταλαιπώρησε. Μάλιστα, οι ίδιοι οι εργολάβοι, σκούπισαν προσεκτικά, όλα τα χώματα και την σκόνη από τους δρόμους, πριν παραδώσουν τα έργα.

 
Πλέον, όλοι οι δρόμοι είναι άψογοι και άριστοι, χωρίς λακκούβες. Μάλιστα, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, η νέα Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε διαθρωτικές κινήσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες. Κανένα σκουπίδι πλέον δεν παρατηρείται εκτός κάδου, ενώ, όλοι οι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού, λειτουργούν άψογα...

Νέα διαρθωτικά μέτρα αναμένονται, σε τοπικό και κοινωνικό επίπεδο, ακριβώς σε ένα χρόνο, από σήμερα. Λίγη υπομονή λοιπόν.

(ανταπόκριση από τον Βασίλη Π. ήδη συνταξιούχο Δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου...)

 

                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.