Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ : Το Υπουργείο Εργασίας μετέφερε την ημέρα της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου

 Είναι γνωστό ότι οι αστικές κυβερνήσεις και η εργοδοσία στο άκουσμα της 1η ΜΑΗ βγάζουν «σπυράκια».

 

Το καλύτερο για αυτούς θα ήταν να μην είχε υπάρξει η εργατική πρωτομαγιά.

Η καθιέρωση της ως ημέρα μνήμης και αγώνα των  εργατών  όλου του κόσμου τους ενοχλεί, δεν μπορούν όμως να την διαγράψουν και για αυτό κάνουν ότι μπορούν να την εκφυλίσουν, να την προβάλουν  ως ημέρα των λουλουδιών, ως μια ακόμη αργία.  

     1η Μάη: Σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης για κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων όλου του κόσμο  

Ο κόσμος της εργασίας σε όλο τον κόσμο τιμά την πρωτομαγιά ως ημέρα ταξικής πάλης για τα εργατικά δικαιώματα, ως τη απελευθέρωση της εργασίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Το ίδιο θα πράξη και φέτος.

 Η 1η ΜΑΗ 2024 (Μεγάλη Τετάρτηείναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, μετέφερε την  ημέρα «αργίας» της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου, «...προκειμένου, όπως λέει, να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές...» και βέβαια, το «τυράκι» ήταν, να προσθέσει μία ακόμη μέρα αργίας στις αργίες του Πάσχα.

Τα εργατικά συνδικάτα και οι εργαζόμενοι οφείλουμε να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά στη μέρα της και να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε μια περίοδο άγριας λιτότητας, ακρίβειας, ιδιωτικοποιησεων παιδείας, υγείας, εμπλοκή της χώρας σε πολέμους και περιορισμού των εργασιακών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε  ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».


                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.