Τυπική επανόρθωση σε δημοσίευμά μας από 22/4/2024 μετά από διαμαρτυρία της δημοτικής συμβούλου κας Κιούπη

  • Επιθυμούσε ή δεν επιθυμούσε τελικά έμισθη θέση η κα Κιούπη;

Σήμερα 24/4/2024 επικοινώνησε με την ομάδα σύνταξης μας η κα Ιουλία Κιούπη και μας κατέθεσε την ένστασή της για την καταγραφή μας στο δημοσιεύμά μας από 22/4/2024 "ΒΥΡΩΝΑΣ: Δύο ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου". Συγκεκριμένα μας κατηγόρησε για παραπληροφόρηση καθώς στο άρθρο μας παρουσιάζουμε τον κ. Μπαντή να τοποθετείται πως «... η κα Κιούπη ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί ήθελε να καταλάβει κάποια έμμισθη θέση και όχι θέση αντιπολίτευσης... ».

Για τυπικούς λόγους οφείλουμε να επανορθώσουμε στην τυπική διατύπωση του κ. Μπαντή. Βάσει των πρακτικών της συνεδρίασης της 8ης Απριλίου 2024 η ακριβής του τοποθέτηση ήταν η εξής:
"... Ο πραγματικός λόγος είναι ένας λόγος που τον γνωρίζετε άπαντες σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Με το που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Οκτωβρίου και δυστυχώς η παράταξή μας δεν κατάφερε να νικήσει τις εκλογές και να είναι η διοίκηση του Δήμου, η κα Κιούπη μετ’ επιτάσεως ζητούσε θέση στη διοίκηση του Δήμου και δη αυτή της Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, πράγμα που εξήγησα δεκάδες φορές ότι είναι δύσκολο να γίνει και δεν γίνεται γιατί δεν είμαστε η συμπολίτευση, είμαστε η αντιπολίτευση.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ. Όλα είναι καταγεγραμμένα σαν αίτημα από την κα Κιούπη. Ήθελε λοιπόν να έχει μια θέση διοίκησης και όχι να συνεχίσει να αντιπολιτεύεται και εκεί φτάσαμε εκεί πέρα που φτάσαμε.
Εγώ θα ήθελα να θυμίσω βέβαια και στην κα Κιούπη όταν στα ίδια έδρανα καθότανε την προηγούμενη 5ετία και όταν είχαμε ανεξαρτητοποιήσεις, ότι πάγιο αίτημά της ήτανε οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι να δώσουν την έδρα στην παράταξη που εκλέχθηκαν. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα και τα συμπεράσματα είναι δικά σας... ".
Ωστόσο, στην νοηματική απόδοση της δημοσίευσής μας δεν υπάρχει κάποια αντίφαση ή κάποια παραπλάνηση.

Η θέση προέδρου και των δύο αντιπροέδρων της δημοτικής επιχείρησης -ΔΕΑΔΒ Α.Ε.- είναι έμμισθες θέσεις. Η "θέση διοίκησης", όπως είναι η κατά λέξη διατύπωση του κ. Μπαντή, αφορά νοηματικά και ουσιαστικά έμμισθη θέση. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο συγκεκριμένο άρθρο προσπαθώντας σε σύντομο χώρο να αποδώσουμε το νόημα κάναμε λόγο για έμμισθη θέση, αν και η λεκτική διατύπωση του κ. Μπαντή ήταν διαφορετική.

Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξιόπιστη ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας και η δεοντολογία επιβάλλει την τυπική επανόρθωση των διατυπώσεων μετά και τη διαμαρτυρία της κας Κιούπη. Η ουσία παραμένει η ίδια.

Επιθυμούσε τελικά έμμισθη θέση η κα Κιούπη ή όχι; Ο κ. Μπαντής ουσιαστικά αυτό ισχυρίζεται, η κα Κιούπη το αντικρούει.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες μας.

Παραθέτουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Απριλίου 2024 και μπορείτε να ακούσετε την τοποθέτηση του κ. Μπαντή στο 00.07.21 .


Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.