ΒΥΡΩΝΑΣ: Πολιτικές συμφωνίες και μεθοδεύσεις δημοτικής αρχής Σωτηρόπουλου και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Από πολύ νωρίς φαίνεται πως η παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», που βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση της δημοτικής αρχής στον δήμο Βύρωνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο Αλέξη ξεκίνησε να «κάνει παιχνίδι» με τον επικεφαλής της δεξιάς (βλ. Ν.Δ.) παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» κ. Μπαντή. Η δημοτική αρχή δείχνει να κάνει "χατίρια", να εξυπηρετεί τον κ. Μπαντή, προκειμένου να λυθούν ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις.

Στην αρχή -και παρά την πίκρα της ήττας αφού ως γνωστό για τρίτη συνεχή αναμέτρηση ο κ. Μπαντής δεν καταφέρνει να εκλεγεί δήμαρχος Βύρωνα- όλα φαίνεται να κυλάνε ομαλά. Ορκίστηκαν νέα δημοτική αρχή και δημοτικοί σύμβουλοι, έγιναν οι δημαιρεσίες, εκλέχθηκαν προεδρεία, προτάθηκε και εκλέχθηκε η κα Ιουλία Κιούπη στο Δ.Σ. της δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΑΔΒ Α.Ε.).

Σε προηγούμενο άρθρο μας στην ιστοσελίδα μας (βλ. εδώ) είχαμε αναφερθεί στις εξελίξεις, που άρχισαν να διαφαίνονται στην παράταξη «Βύρωνας Μπροστά», με αφορμή την διαφοροποίηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης κας Ιουλίας Κιούπη στο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα της επιτροπής ισότητας. Η κα Κιούπη είχε ενημερώσει τον επικεφαλής της παράταξης της, ότι επιθυμούσε να είναι στην επιτροπή ισότητας. Ο κ. Μπαντής ωστόσο δεν την πρότεινε και εκείνη προχώρησε και αυτοπροτάθηκε για την εκλογή της στην επιτροπή.

Στο προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι η διαδικασία που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή των μελών της επιτροπής ισότητας, δεν ήταν αυτή που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Από την εκλογή της επιτροπής ισότητας και μετά, όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας και πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η οξύτητα μεταξύ των δύο στελεχών ανεβαίνει. Αναφέρουμε τα δύο στελέχη γιατί από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει συλλογική δημοκρατική συζήτηση σε αυτή την παράταξη, ώστε να λαμβάνονται μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία οι όποιες αποφάσεις.


Από τότε και μετά...

Η κα Κιούπη φαίνεται πως εισπράττει μία απαξιωτική συμπεριφορά, ενίοτε προσβλητική και τιμωρητική προς το πρόσωπο της.


Ο Μίλτος Μπαντής αμέσως μετά το δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι προχωρά σε πράξη «αντιποίνων και τιμωρίας» στη δημοτική σύμβουλο κα Κιούπη (προέρχεται από τις παρατάξεις "Εποχή Δημιουργίας - Νίκος Χαρδαλιας" και "Νέα Εποχή Βύρωνα - Χρήστος Γώγος" ενώ είχε συνεργαστεί και με τον κο Κόνσουλα). Υπενθυμίζουμε πως η κα Κιούπη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε τρίτη στη σειρά, παίρνοντας σταυρούς, παρά τις γνωστές κόντρες και πισώπλατα «μαχαιρώματα» στη μάχη του σταυρού.

Ο κ. Μπαντής κατέθεσε έγγραφο στις 21 Μαρτίου 2024 προς τον δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο Αλέξη, όπου του ζητά ως πρόεδρος των μετόχων στη ΔΕΑΔΒ Α.Ε. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση της κας Κιούπη από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. και στη θέση αυτή προτείνει το στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. κ. Λεκατσά Ανδρέα.

Η πολιτική αυτή πράξη του κ. Μπαντή, να ζητά δηλαδή την αντικατάσταση της κας Ιουλίας Κιούπη, από πολλούς χαρακτηρίζεται ως μια πράξη τιμωρητική σε βάρος της δημοτικής συμβούλου της παράταξης του. 

Η κα Κιούπη όταν αναρτήθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή της επιτροπής ισότητας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ κατέθεσε ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης στην αποκεντρωμένη διοίκηση, για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας.

Η Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΑΔΒ Α.Ε. με εισήγηση της νέας της διοίκησης (2024) προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 19 του καταστατικού της, που αναφέρεται στην σύνθεση και θητεία του διοικητικού της συμβουλίου -κρίνουμε τη στιγμή ως καθόλου τυχαία.

Την 02/02/2024 καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), απόφαση της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου μας, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 19, του καταστατικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α., το διακριτικό τίτλο Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε. και το εν λόγω καταστατικό, με ημερομηνία 30/01/2024 αποτελείται από “τριάντα τέσσερα” (34) άρθρα”.

Την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 6 μ.μ συγκλείεται το δημοτικό συμβούλιο. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχει ως θέμα: «Τροποποίηση της υπ΄αρ. 10/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόκειται για την ακύρωση της απόφασης που είχε παρθεί για τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων που θα προταθούν για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Ο κ. Δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος φαίνεται ότι αποδέχεται το έγγραφο αίτημα του κ. Μπαντή και εισηγείται την απόσυρση και αντικατάσταση της κας Κιούπη από το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα εισηγείται τη Δευτέρα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο:

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της υπ΄αρ.10/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου»

"Με το υπ` αριθμόν πρωτ. 6302/21-3-2024 έγγραφο της δημοτικής παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» ζητείται η αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ Ιουλίας Κιούπη με το μέλος της παράταξής αυτής Ανδρέα Λεκατσά. Ενόψει των ανωτέρω εισηγούμαι την τροποποίηση της υπ` αριθμόν 10/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το σκέλος μόνο που προτείνεται στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ως μέλος προς έγκριση-εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΒ εκ μέρους της παράταξής «Βύρωνας Μπροστά» της κας Ιουλίας Κιούπη, ώστε να προτείνεται πλέον ο Ανδρέας Λεκατσάς, προκειμένου εν συνεχεία η Γενική Συνέλευση της ΔΕΑΔΒ να λάβει με την προσήκουσα διαδικασία ανάλογη απόφαση αντικατάστασης".

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξιος Σωτηρόπουλος

Από το νόμο 4548/2018 άρθρο 82 για της Ανώνυμες Εταιρείες και την εκλογή των μελών του Δ.Σ, καθώς και από τα άρθρα 19 & 22 του καταστατικού δεν προκύπτει ότι υποχρεούται να εισηγηθεί ο Δήμαρχος κ Σωτηρόπουλος, ως πρόεδρος των μετόχων της επιχείρησης την αντικατάσταση - απόσυρση της κας Κιούπη, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Στο άρθρο 82 αναφέρεται «Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο απώλειας της ιδιότητας μέλους ή μελών του διοικητικού συμβουλίου, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να εκλέγει μέλη αυτού σε αντικατάσταση των μελών που εξέλιπαν. Η εκλογή αυτή επιτρέπεται εφόσον η αναπλήρωση των παραπάνω μελών δεν είναι εφικτή από αναπληρωματικά μέλη, που έχουν εκλεγεί από τη γενική συνέλευση ή διοριστεί από μέτοχο ή μετόχους, σύμφωνα με το άρθρο 81».

Ο κ Σωτηρόπουλος εν ολίγοις προχωρά στην εισήγηση για την απόσυρση - αντικατάσταση της κας Κιούπη, ενώ δεν είναι υποχρεωμένος.  Το γεγονός καταδεικνύει πως υπάρχει πολιτική συμφωνία μεταξύ δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της δεξιάς παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» κ. Μίλτου Μπαντή και γίνονται μεθοδεύσεις για την απομάκρυνση της κας Κιούπη από την ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Ο κ. Σωτηρόπουλος εκτελεί την επιθυμία του κ. Μπαντή και το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιο λόγο;

Γιατί να υπεισέλθει στα εσωτερικά της δεξιάς παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πάρει θέση, υπέρ του ενός ή του άλλου και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο; Μήπως θέλει να οξύνει τις αντιθέσεις και την αντιπαράθεση στην συγκεκριμένη παράταξη; Αποσκοπεί σε κάτι, βλέποντας τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας στο δήμο και κάνει χατίρια, "κλείνοντας το μάτι" σε περιφέρεια και κυβέρνηση;

Μαθαίνουμε ότι η κα Ιουλία Κιούπη οδηγείται πλέον στο να πάρει άμεσα τις δικές της αποφάσεις -αν δεν είναι ήδη ειλημμένες.

Την Παρασκευή ήταν παρούσα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ. στο Ζάππειο, πλάι στον γνωστό κ. Χρήστο Γώγο.

Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με πολιτικούς της φίλους και ψηφοφόρους, κρατώντας τους ενήμερους/ρες για τα όσα συμβαίνουν, λέγοντας τους «Αγαπώ το Βύρωνα και η συμμετοχή μου στα κοινά επιτελείται τα τελευταία 14 χρόνια αφιλοκερδώς με μόνο γνώμονα την προσφορά στους συνδημότες μας. Παραμένω πιστή στην ιδεολογική μου αφετηρία και θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο των συμπολιτών μας σε κάθε περίπτωση». Πως η "αγάπη για τον Βύρωνα" σχετίζεται με τις εσωκομματικές κόντρες στη Ν.Δ. αυτό είναι κάτι βέβαια που μένει να να το εξηγήσουν οι εμπλεκόμενοι...

Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί από την "γαλάζια πολυκατοικία" που αναφέρονται υποτιμητικά... "Σιγά τώρα με την Ιουλία…" και "….Κάτσε καλά Ιουλία" είναι σχόλια που ακούγονται.

Μέχρι και την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 8/4  σίγουρα να αναμένουμε εξελίξεις, από την κα Κιούπη.

Ενώ δεν αποκλείουμε ακόμη και την τελευταία στιγμή ο κ. Σωτηρόπουλος να αποσύρει για τους δικούς του λόγους το θέμα της αντικατάστασης της κας Κιούπη από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι από τις όποιες εξελίξεις στη δεξιά δημοτική παράταξη ο Βυρωνιώτικος λαός και η νεολαία της πόλης μας δεν έχει να περιμένει τίποτα το καλύτερο. Έχει όμως ενδιαφέρον η πολιτική δυναμική του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πόλη και πιστεύουμε πως χρειάζεται να γνωρίζουμε και να παρακολουθούμε όλα τα δρώμενα στην πόλη μας.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.