ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ....

 
                                                                                            

                                                                                                      ΑΠΟΨΗ

        Του Β. Π.

Πριν από 33 χρόνια ήτανε, θαρρώ, που μπούκαρε το ΝΑΤΟ κι οι συνήθεις ύποπτοι, στην Γιουγκοσλαβία, γιατί ο Μιλοσεβιτσ, δεν τους καθότανε. Βομβαρδίζανε, για 1 μήνα, προκάλεσαν εμφύλιο, σφαγές, κάνανε τη χώρα κομμάτια. Ήτανε κι ένα όρθιο δίπολο πλάσμα, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, που όταν βαρέσανε, μια αυτοκινητοπομπή, με αμάχους, και δολοφόνησαν, καμιά 200αριά, αθώους, βγήκε και δήλωσε το περίφημο collateral damages...Παναπεί, παράπλευρες απώλειες. Ήμουνα εκεί, κι εγώ, νοητικά... Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου, η δήλωση του.

Πριν από 20 τόσα χρόνια, βαρέσανε το Ιρακ, γιατί δεν τους καθότανε ο φουκαράς ο Σανταμ. Για τα πετρέλαια...Το ΝΑΤΟ, κι οι σύμμαχοι.....συμμαχία των προθύμων, τρομάρα τους. Οι ειδήσεις λέγανε, ότι από την ανθρωπιστική κρίση, και τους βομβαρδισμούς, δολοφόνησαν περί τις 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ παιδιά, είτε στον πόλεμο, είτε από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

Παράπλευρες απώλειες. 

Μπουκάρανε μετά, και στο Αφγανιστάν, κάτσανε τα αμερικάνια, περί τα 10 χρόνια. Άγνωστος ο αριθμός των αμάχων, που δολοφόνησαν, έβλεπαν οι δορυφόροι συγκέντρωση πλήθους, ρίχνανε μπόμπες, σε γάμους, κηδείες γιορτές...Τελικά οι Ταλιμπανηδες με τις παντούφλες και τις κελεμπίες, τους έδιωξαν.

Ρημάδι μετά, και στη Λιβύη, πάει κι ο Μουαμαρ. Για τα πετρέλαια...Ακόμα, εμφύλιος και πολέμοι, κι εκεί, και Αφγανιστάν, και Ιράκ. Για τα πετρέλαια...Όλα ρημάδια, και εμφύλιοι. Ήμουνα κι εκεί.

Μετά, άλλοι φανατικοί, κάνουν κομμάτια τη Συρία, πάνε 10, 12 χρόνια. Καταστρέψανε τη ζωή ενός λαού... Γέμισε ο κόσμος, πρόσφυγες. Κι η Μεσόγειος, χαμένες ψυχές πνιγμένων.

Ήμουνα κι εγώ, εκεί....

Τώρα, κάτι παλαβοί φανατικοί, μπουκάρανε στο Ισραήλ, σκότωσαν περί τους 300 στρατιώτες, και δολοφόνησαν περί τους 900 αμάχους Ισραηλινούς. Πήραν αιχμαλώτους.

Μπούκαρε το Ισραήλ, πριν 5 μήνες, ισοπέδωσε την έγκλειστη γη της Παλαιστίνης, δολοφόνησε πάνω από 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ. Μεταξύ τους περί τις 14 χιλιάδες ΠΑΙΔΙΑ.

Είμαι κι εγώ, εκεί.

Συνεχίζεται.

Βομβαρδίζουν , όλοι, παντού. Αυτές οι μπόμπες, κι οι πυραύλοι, ατέλειωτοι, θαρρώ...

Τώρα, έκανε επίθεση το Ιράν, ετοιμάζεται ξανά, το Ισραήλ.

Είμαι κι εγώ εκεί, και τους κοιτάζω, με τρόμο.

Δεν θέλω να σε ταράξω, αλλά ειρήνη, μην περιμένεις, πουθενά, στα επόμενα....30 χρόνια.

Ευτυχώς, σε 30 χρόνια, δεν θα είμαι πλέον εκεί, για να τους κοιτάζω....

 

                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.