ΒΥΡΩΝΑΣ :Εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφικούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα 2024

 Άρχισε την Παρασκευή 10 Μαΐου και λήγει στις 31 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στο paidikoi.dimosbyrona.gr καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όλες οι πληροφορίες και τα έντυπα εγγραφών και επανεγγραφών Παιδικών Σταθμών για τη Σχολική Περίοδο 2024 – 2025   βρίσκονται  στο  

www.dimosbyrona.gr/article.php?cat=298

…….

Τα δυο προηγούμενα χρόνια με την υπογεννητικότητα που υπάρχει στη χώρα και στο δήμο Βύρωνα, σε συνδυασμό με τα βάουτσερ που δικαιούνται οι γονείς και έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, καλυφτήκαν  σχεδόν όλα τα παιδιά.

Πρόβλημα υπήρξε μέχρι και την χρονιά 2023-2024 με τα βρέφη όπου ορισμένα έμειναν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμων.  

Ωστόσο συνεχίζουν οι γονείς να πληρώνουν τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών (ενώ ηδη σε ορισμενους δήμους έχουν καταργηθεί, όπως πρόσφατα στο δήμο Ν. Ιωνίας).

Ενώ παραμένουν προς επίλυση μεγάλα θέματα όπως:

. Να δημιουργηθούν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε σύγχρονα κτήρια στις γειτονιές της πόλης. Να μην αναγκάζονται οι γονείς να μεταφέρονται τα παιδιά, είτε με το δημοτικό όχημα, είτε με το Ι.Χ τους. Να μην υποχρεώνονται να καταβάλουν επιπλέον χρήματα, ή στο ευρύτερο οικείο περιβάλλον ( Παπού- Γιαγιά) για την μετακίνηση του βρέφους ή του μικρού παιδιού από το σπίτι στον σταθμό.

. Κυρίο ζήτημα είναι η διεκδίκηση από το κράτος μειωμένου ωραρίου ανατροφής παιδιού  με αποδοχές για τους γονείς.  

. Να λειτουργούν δημοτικοί σταθμοί όπως ο 2ος  βρεφικός σταθμός είναι ντροπή για την εκάστοτε δημοτική αρχή. Πρόκειται για ένα ακατάλληλο κτήριο (όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί και από το σωματείο εργαζομένων) που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την λειτουργία του ως βρεφικός σταθμός. Και αυτό δεν είναι μομφή κατά των παιδαγωγών του σταθμού που καταβάλουν κάθε προσπάθεια, αλλά των δημοτικών αρχών.  

             

                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.