Πλ. Εξαρχείων: «Μίζες, μπίζνες και τρομοκρατία, κάτω τα χέρια από την Πλατεία»

  • Δυναμική, μαζική κινητοποίηση στα Εξάρχεια ενάντια στην επέκταση των έργων για το μετρό
Κάτοικοι των Εξαρχείων και συλλογικότητες διαμαρτύρονται για την επέκταση της περίφραξης του μετρό. | (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με τον δικό τους δυναμικό τρόπο απάντησαν κάτοικοι των Εξαρχείων στο νέο γύρο επέκτασης της περίφραξης στην Πλατεία για την κατασκευή του σταθμού του μετρό που φέρνει την καταστροφή του κέντρου της ιστορικής γειτονιάς.

Η κινητοποίηση έρχεται και ως απάντηση στην σημερινή επιχείρηση καταστολής από την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, αλλά και στα όσα συνέβησαν το Σάββατο στον Λόφο του Στρέφη.

Η σημερινή διαμαρτυρία ξεκίνησε από το καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων με κεντρικά συνθήματα να ακούγονται τα «Πλατεία Στρέφη Πολυτεχνείο τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο», αλλά και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το κεντρικό πανό της κινητοποίησης αναφέρει «μίζες, μπίζνες και τρομοκρατία, κάτω τα χέρια από την Πλατεία, όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων».
Άλλο πανό από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη και το Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια αναφέρει «τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω μετρό και μπάτσοι από την Πλατεία».,

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή τόσο στα πέριξ της πλατείας όσο και στην ουρά της πορείας.
Από efsyn.gr - 13/5/2024
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.