ΒΥΡΩΝΑΣ: Κλειστά θα παραμείνουν λόγω καύσωνα και την Πέμπτη 13/6/2024 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.
 Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά,  οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δίνουν εξετάσεις σε μη κλιματιζόμενες αίθουσες.

«Με απόφαση του Δημάρχου Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα (νηπιαγωγεία  και δημοτικά) για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα.»

….

Το υπουργείο Παιδείας μόλις τη Δευτέρα το μεσημέρι εξέδωσε οδηγίες «προς ναυτηλομένους» αποποιούμενο τις διαχρονικές του ευθύνες και μετατοπίζοντας τες στους δήμους. Η κυβέρνηση των αρίστων και της αξιολόγησης δεν έπιασε ούτε τη βάση, στον τρόπο αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών και τη λειτουργία των σχολείων, έχει άλλες προτεραιότητες!

Για άλλη μια φορά έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα και οι ελλείψεις που κρύβονται κάτω από το χαλί στις κτηριακές εκτάσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην πόλη μας και ενδεχομένως σε όλη τη χώρα.

Κάνει κρύο, υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση, κάνει ζέστη δεν υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες.

Και αναρωτιέται κανείς, οι δημοτικές αρχές, τι κάνουν που έχουν αποδεχθεί στο να έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργεία των σχολείων. Ο κτηριακός και ηλεκτρολογικός έλεγχος και συντήρηση των σχολικών μονάδων είναι ανεπαρκείς. Σοφάδες συχνά πυκνά πέφτουν, η θέρμανση υπολείπεται και τώρα  -ιδιαίτερα τα  τελευταία χρόνια- με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα διαπιστώνουν ότι δεν κλιματίζονται οι αίθουσες διδασκαλίας, δεν υπάρχουν σκιεροί χώροι και δέντρα στις αυλές των σχολείων, ενώ η θερμομόνωση στα κτήρια είναι ανύπαρκτη.

Τι περιμένουν; Θεωρούν ότι είναι πολυτέλεια και αυτό; Αφού όπως λένε δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε ημέρα.

Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές ευθύνονται για όλα τα παραπάνω, αλληλοσυμπληρώνονται οι ευθύνες τους.

Η δημοτική αρχή Σωτηρόπουλου έχει πλέον την ευθύνη, δεν πρέπει  να  αρκείτε στη συνεχίσει τις ίδιας απαράδεκτης κατάστασης. Να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που φέρνει η κλιματική  αλλαγή σε όλες τις δομές που λειτουργούν στην πόλη και έχει την ευθύνη ο δήμος.

Για άλλη μια φορά είναι επιβεβλημένη να ενταθούν οι διεκδικήσεις, οι αγώνες και τα αιτήματα των φορέων της εκπαίδευσης και της πόλης για ασφαλή, σύγχρονα δημόσια, δωρεάν σχολεία, για κλιματιζόμενους - θερμαινόμενους χώρους στις υπηρεσίες του δήμου.

                                                                

                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.