Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο-Ε.Α.Μ.: Ανακοίνωση για τις ευρωεκλογές

"Αριστερά, ριζοσπαστικά, αντιιμπεριαλιστικά ενάντια στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. του πολέμου, του εκφασισμού και του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού" αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις ευρωεκλογές, το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο -Ε.Α.Μ.  



Διαβάστε την ανακοίνωση:












«Ο κόσμος παρακολουθεί την γενοκτονία στην Παλαιστίνη σε ζωντανή μετάδοση και βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από τις συνθήκες ενός παγκόσμιου πολέμου που τείνει διαρκώς να πάρει γενικευμένο χαρακτήρα καθώς η κρίση βαθαίνει και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται.

Η «κιβωτός των δυτικών αξιών» με το σε διάφορες εκδοχές «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» είναι έτοιμη δια πυρός και σιδήρου ν’ αντιμετωπίσει όχι μόνο όποιον τους βάζει σε κίνδυνο, αλλά και κάθε έναν που μπορεί εν δυνάμει ν’ αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Μια πιο ολοκληρωτική νεοφασιστική ιδεολογία κάνει την εμφάνισή της πάνω από την Ευρώπη. Η ιδεολογία της βαρβαρότητας, της ακροδεξιάς και του πολιτικού, κοινωνικού εκφασισμού ως επιστέγασμα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του και τέμνει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα. Με την αριστερά να υποχωρεί αδύναμη ή ηττημένη ή πολλές φορές αυτοχειριαζόμενη στο όνομα του κυβερνητισμού εδώ και τώρα χωρίς ταξικές αναφορές και στόχους ή περιχαρακωμένη, ανέγγιχτη έτοιμη μόνο για την δευτέρα παρουσία.

Η ανάσχεση όμως του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού είναι μια διαδικασία συνολικότερης ρήξης μέσα στην οποία γεννιέται και θα καταχτιέται η ανάγκη και το περιεχόμενο ενός γενικότερου κοινωνικού μετασχηματισμού.

 

Η ανάσχεση του απαιτεί την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στο ιδεολογικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό του περιεχόμενο.

Η δημοκρατία της τρομοκρατίας της Ν.Δ. με την εξαΰλωση του μισθού και του μεροκάματου, των εργασιακών δικαιωμάτων και την ακρίβεια, με τη διάλυση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς στην κατεύθυνση ενός γενικευμένου κοινωνικού και πολιτικού εκφασισμού.

Η δημοκρατία της θανατοπολιτικής και της ανύπαρκτης δικαιοσύνης της Ν.Δ. από τη Πύλο και τα Τέμπη μέχρι τους συνεχιζόμενους «τυχαίους θανάτους» από αστυνομικούς νέων παιδιών ρομά, και την γυναικοκτονία στη πόρτα αστυνομικού τμήματος, η κανονικότητα του νέου ολοκληρωτισμού δείχνει τα δόντια της φροντίζει να δικαιολογεί και να νομιμοποιεί τον φόβο και την βίαιη αυθαιρεσία που βάζει στο στόχαστρο ανθρώπινες ζωές και τις ζυγίζει με τα μέτρα της επιβολής και του κυνισμού.

Ένα αντινεοφιλελεύθερο δημοκρατικό μέτωπο ρήξης, απαιτεί την κατάκτηση ενός προγράμματος σύγκλησης από τις δυνάμεις της αριστεράς αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις που υπάρχουν και γεννιούνται στα πεδία της ταξικής πάλης που θα απαντά:

1. Στην σύμμετρη ανάπτυξη των αναγκών της κοινωνίας και στην σύμμετρη κάλυψη τους.

2. Θα προσδιορίζει τις κοινωνικές διαδικασίες και μορφές μέσα από τις οποίες θα καθορίζονται και θα καλύπτονται αυτές οι ανάγκες.

3. Θα προσδιορίζει βαθιές δημοκρατικές και αποτελεσματικές διαδικασίες επικοινωνίας της κοινωνίας με το πολιτικό εποικοδόμημα.

Η αριστερά μπορεί να κατακτήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, αρκεί ν’ αγγίξει τις σημερινές αντιθέσεις της καπιταλιστικής αναπαραγωγής και όχι να αναπαράγει το δίλημμα δεξιά – αντιδεξιά με όρους μεσσιανισμού στους δρόμους επικοινωνίας του tik tok.

Το δίλημμα αυτό δεν είναι πραγματικό, περισσότερο αντιστοιχεί σε ένα πολιτικό εκβιασμό της κοινωνίας της εργασίας με δημοσιοσχετίστικους όρους.

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα εξοπλισμένη η εργατική τάξη, ο λαός, η κοινωνική αριστερά θα κάνουν και την καθημερινή τους πάλη αποτελεσματική, αλλά και θα κατανοούν και θα προωθούν τις δυνατότητές τους για μια ολοκληρωμένη έξοδο από τα δεσμά του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική ρήξη μ’ αυτό.

Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, πάμε και ψηφίζουμε χωρίς αυταπάτες γιατί οι εκλογές δεν δημιουργούν, αλλά καταγράφουν κύρια τους συσχετισμούς.

Πάμε και ψηφίζουμε Αριστερά, ριζοσπαστικά, αντιιμπεριαλιστικά, αγωνιζόμενοι:

  • Για την ειρήνη με δικαιοσύνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη.
  • Για την πολιτική αποδυνάμωση του νεοφιλελευθερισμού.
  • Για την πολιτική και εκλογική ήττα του συνολικού μπλοκ της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
  • Για την ενίσχυση της ενότητας και του αγωνιστικού προσανατολισμού του εργατικού και μαζικού λαϊκού κινήματος».

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.