ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΟΕ)/ Αποτελέσματα εκλογών : Πρώτη δύναμη η ΑΣΕ

 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΟΕ) με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Αποτελέσματα εκλογών

Τα αποτελέσματα διαμορφώνουν νέους συσχετισμούς δύναμης. 

 
Πρώτη αναδείχθηκε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) – Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) με 131 ψήφους,(από 106 το 2022) η οποία καταλαμβάνει 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της Δ.Ο.Ε.

 Δεύτερη αναδείχθηκε η  Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε.) με 104 ψήφους, πό 109 το 2022) η οποία καταλαμβάνει 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.

Τρίτη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών (ΔΗ.ΣΥ.) με 94 ψήφους, (από 100 το 2022η οποία καταλαμβάνει 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

 Τέταρτες αναδείχθηκαν οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών  με 85 ψήφους, (από 106 το 2022) οι οποίες καταλαμβάνουν 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

Πέμπτο αναδείχθηκε το Αυτόνομο Δίκτυο με 67 ψήφους, (από 73 το 2022) το οποίο καταλαμβάνει 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

Έκτη αναδείχθηκε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Σχήμα με 7 ψήφους, (από 7 το 2022) χωρίς να λαμβάνει έδρα.

 Έβδομα αναδείχθηκαν τα Προοδευτικά Ρεύματα με 5 ψήφους, (από 3 το 2022) χωρίς να λαμβάνουν έδρα.

Όγδοη αναδείχθηκε η Αντεπίθεση με 1 ψήφο, χωρίς να λαμβάνει έδρα.

Το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει διετή θητεία και αναμένεται με ενδιαφέρον το πως θα συγκροτηθεί το νέο προεδρείο  με βάση το νέο συσχετισμό δύναμης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. απαρτίζεται από τους: i) Πρόεδρο ii) Αντιπρόεδρο iii) Γενικό Γραμματέα iv) Ειδικό Γραμματέα v) 8 Οργανωτικό Γραμματέα vi) Ταμία vii) Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων viii) Υπεύθυνο Υλικού και Βιβλιοθήκης vix) Υπεύθυνο Εκδόσεων και 2 Μέλη.

Η συγκρότηση σε σώμα γίνεται με μυστική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση που συγκαλεί γι’ αυτό το σκοπό ο Σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, το αργότερο σε 5 μέρες από τις αρχαιρεσίες.

                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.