Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, με άδειες τσέπες και καύσωνα

 

Με την κλιμακούμενη ακρίβεια να επελαύνει ακάθεκτη και ανεμπόδιστη, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αύριο, Κυριακή 14/7, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, με τους εργαζόμενους να καλούνται να εργαστούν αντιμέτωπη και  με ένα καύσωνα διαρκείας.  

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν προαιρετικά  ανοικτά καθώς είναι η πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, τηρώντας το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας που είναι 11:00 με 18:00 για τα καταστήματα και 11:00 με 20:00 για τα πολυκαταστήματα, μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι είναι ο συνολικός τζίρος Ιουλίου και Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περσινό πήχη των 7 δισ. ευρώ ενώ στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι, γενικότερα, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασίας του καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την τελευταία έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, οι 9 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι στην ελληνική οικονομία υπάρχουν ολιγοπώλια που ελέγχουν μεγάλο μέρος της αγοράς και διαμορφώνουν τις τιμές.

Επιπλέον, πάνω από 8 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι οι μέχρι σήμερα πολιτικές δεν συμβάλουν στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και στην αποφυγή αθέμιτων ολιγοπωλιακών πρακτικών.

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά 

Ωστόσο η ακρίβεια είναι αυτή που τσακίζει το μικρό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για να διατεθούν στην αγορά. Όσες Κυριακές και νύκτες να ανοίξουν ο τζίρος δεν θα αυξάνει αφού το πορτοφόλι παραμένει άδειο εξ αιτίας της οικονομικής κυβερνητικής  πολιτικής.

                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.