Το δικαίωμα στα καλοκαίρια μας το υπερασπιζόμαστε, δεν τους το χαρίζουμε!



Ενώ πλησιάζουμε στο 15Αυγουστο, άπιαστο όνειρο γίνονται για όλο και περισσότερο κόσμο οι διακοπές και μάλιστα οι πολυήμερες.

Όπου και να πας, τα πάντα είναι ακριβά, απλησίαστα. Εισιτήρια, δωμάτιο, σκηνή, διατροφή, διασκέδαση. Ο μισθός δεν φτάνει, το ίδιο και η σύνταξη. Κάποτε είχαμε και το επίδομα αδείας, όμως για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους, έχει καταργηθεί και αυτό.

Η κυβερνητική πολιτική του Μητσοτάκη και η αρπακτική πολιτική του κεφαλαίου κατήργησε για τους πολλούς το «ελληνικό καλοκαίρι» και τα «μπάνια του λαού».


Οι διακοπές στη θάλασσα, είναι δικαίωμα, δεν είναι πολυτέλεια

Ακόμα και την τελευταία ευκαιρία για ξεκούραση, την καλοκαιρινή ανάσα την καταργούν και την ξεπουλούν.

Τώρα υπάρχει ο Αύγουστος στην πόλη ή έστω για λίγες ημέρες στο χωριό, ή για άλλους / άλλες η ανασφάλιστη εργασία της σεζόν, της εντατικοποίησης και του τρεξίματος.

Όλα παρέχονται άπλετα στη βιομηχανία του τουρισμού, που αλέθει τα πάντα (περιβάλλον, εργασία, δικαιώματα, πολιτισμό, συνήθειες) για να βγάλει κέρδη.

Στόχος τους ο υπερτουρισμός, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέπεια της αχαλίνωτης αγοράς, του κέρδους, της απληστίας των λίγων, στον τομέα του τουρισμού. Ο υπερτουρισμός, δηλαδή ανεπτυγμένος καπιταλισμός στη βιομηχανία αναψυχής. είναι υπερκαπιταλισμός,

Όμως οι διακοπές, η ξεκούραση, η χαλάρωση είναι δικαίωμα για όλους και όλες. Δεν μπορεί να είναι προνόμιο για τους έχοντες και κατέχοντες.


Το δικαίωμα στα καλοκαίρια μας το υπερασπιζόμαστε, δεν τους το χαρίζουμε!

Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής ταξικός αγώνας, για να φέρουμε τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, για να κατακτήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια, εργασία με δικαιώματα, και το δικαίωμα στις ποιοτικές διακοπές για όλες και όλους.

Ρωγμή στην Eνημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.