Μαζική συγκέντρωση των κατοίκων για να παραμείνει ανοιχτό το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού και να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά

  

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/09 στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού με αίτημα να παραμείνει ανοιχτό καθώς και για να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά.

  

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης έγινε από την  Επιτροπής Αγώνα Δημοτικού Σταδίου Δάφνης - Υμηττού, που δημιουργήσαν  αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές και συμμετείχαν δημοτικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς.

 Από πολλές ομιλίες  αναδείχτηκαν οι ευθύνες των δημοτικών αρχών και της σημερινής δημοτικής αρχής που άφησαν  να φτάσουμε ένα βήμα πριν το σφράγισμα του γηπέδου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες του Υμηττού, της Δάφνης, των γύρο δήμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξωσή τους από το φυσικό τους χώρο , με τη μη αδειοδότηση από το Δημο των αθλητικών εγαταστασεων. 


Στους αι αθλητές και τους κάτοικους που επισκέπτονται το στάδιο σε καθημερινή βάση,  σήμερα κυβέρνηση και δημοτική αρχή τους στερούν το δικαίωμα στον αθλητισμό. 

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής που βρίσκονταν στον χώρο έδειξαν για ακόμα μια φορά  την απροθυμία τους να λύσουν το πρόβλημα και να παραμείνει ανοικτό για χρήση  το εθνικό  στάδιο, από αθλητικά σωματεία και κατοίκους. Ενώ για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή συντάσσεται με την  κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ζήτημα του Λόφου Κοπανά.

Για το λαό της περιοχής Λόφος Κοπανά δεν είναι μόνο τα γήπεδα και τα θέατρα, αλλά όλη η έκταση, έχει δημόσιο  χαρακτήρα και πρέπει δοθεί  στο λαό και την νεολαία.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση  

 


 Μαζική συγκέντρωση των κατοίκων για να παραμείνει ανοιχτό το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού και να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά

 

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 13/09 στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού για να παραμείνει ανοιχτό καθώς και για να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Δημοτικού Σταδίου Δάφνης - Υμηττού, που έστησαν αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές, στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος, σύλλογοι γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς. Παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πριν λίγες μέρες (ξανά)ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Χαρδαλιά ότι η Περιφέρεια Αττικής θα αποκτήσει την έκταση του Λόφου Κοπανά και θα την αποδώσει στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού. Τις ίδιες υποσχέσεις τις ζήσαμε από πέρυσι και από λόγια του αέρα χορτάσαμε, φτάνοντας σήμερα στο κλείσιμο ουσιαστικά του Σταδίου.

Μέσα από τις ομιλίες αναδείχτηκε ότι πάνω από 1500 αθλητές και κάτοικοι επισκέπτονται το στάδιο σε καθημερινή βάση. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τους συγκεντρωμένους, εκατοντάδες ήταν και εκείνοι που αθλούνταν στον χώρο την ώρα της συγκέντρωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 600 μαθητές από σχολικό συγκρότημα δίπλα στο Στάδιο δεν θα μπορούν να το επισκέπτονται καθώς με εσωτερικό έγγραφο που ενημερώνει γονείς,καθηγητές και παιδιά πως το Στάδιο πρέπει να σφραγιστεί και θα υπάρχουν ακόμα και ποινικές(!) ευθύνες σε όσους το χρησιμοποιούν.

Οι διοικήσεις του δήμου συστηματικά απαξιώνουν το Στάδιο, δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική συντήρηση τα τελευταία 15 χρόνια με αποτέλεσμα να είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ ακόμα χειρότερος είναι ο περιβάλλοντας χώρος.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής που βρίσκονταν στον χώρο επανέλαβαν ουσιαστικά την απροθυμία τους να λύσουν το πρόβλημα και με απειλές για την εξέλιξη του ζητήματος επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό έντασης και ενώ στον χώρο υπήρχαν 2 περιπολικά. Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό!

Όπως εκφράστηκε και προς τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν και απαιτούμε:

 Άμεσα να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και

απρόσκοπτη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Υμηττού ώστε να επιστρέψουν τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητές / αθλήτριες στο Στάδιο.

 Να διασφαλιστεί άμεσα ο δημόσιος - ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά στο σύνολο του.

 Να εξασφαλιστεί η δημόσια και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εγκαταστάσεων του λόφου Κοπανά στο ύψος των αναγκών των κατοίκων και των δυνατοτήτων της εποχής.

Όπως μας δείχνει και η ιστορία μόνο ο λαός που διεκδικεί μπορεί να επιβάλει να μείνει ο λόφος Κοπανά ελεύθερος και δημόσιος και το Στάδιο ανοιχτό και αναβαθμισμένο στο ύψος των αναγκών μας.

Ο ΛΟΦΟΣ ΚΟΠΑΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ - ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ!

Η ομιλία του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου στη συγκέντρωση:

«Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή ανταπόκριση στο κάλεσμα των αθλητικών σωματείων, των ίδιων των αθλητών, η στήριξη που εκφράζεται από μια σειρά φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής είναι ηχηρή απάντηση στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Απάντηση σε όσους άφησαν το πράγμα να φτάσει ένα βήμα πριν το σφράγισμα του γηπέδου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες του Υμηττού, της Δάφνης, των γύρο δήμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξωσή τους από το φυσικό τους χώρου.

H Λαϊκή Συσπείρωση, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ έχουμε εκφράσει συγκεκριμένα τη θέση μας για το ζήτημα συνολικά στο λόφο Κοπανά.

Σήμερα από αυτό εδώ το γήπεδο, δεν ζητάμε απλά ένα χαρτί, δεν ζητάμε να λυθεί το ζήτημα τυπικά. Δεν βάζουμε σε σύγκριση τι γίνεται δίπλα στα γήπεδα του Βύρωνα, που και εκεί με τα ίδια προβλήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι οι αθλητές οι ομάδες, οι κάτοικοι.

Σήμερα τους το λέμε καθαρά: τόσο η παιδεία των παιδιών μας, η υγεία μας, όσο και η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές δεν είναι πολυτέλεια! Το σύνολο των αναγκών μας δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια!

Αντίθετα πολυτέλεια είναι να χρειάζεται να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για όλα αυτά!

Δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας ανάγκες όλα εκείνα τα έργα, αυτά που οι κυβερνήσεις και οι παρατρεχάμενοι τους χαρακτηρίζουν εμβληματικά, που βλέπουμε να τρέχουν γύρο γύρο στην Αττική, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις. Ζήσαμε πριν λίγα χρόνια την έξωση των αθλητών από τον Άγια Κοσμά για χάρη του «Πάρκου» στο Ελληνικό, όπως και αυτά που σχεδιάζουν στη δική μας γειτονιά, στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, τη στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σπιθαμή ελεύθερου χώρου, και ότι τα ελάχιστα που υπάρχουν ουρλιάζουν από την απαξίωση.

Τρανταχτό παράδειγμα τι γίνεται γύρο μας, εδώ που βρισκόμαστε.

Κοινός παρονομαστής βέβαια σε κάθε τέτοια εξέλιξη, σε κάθε τέτοια εμβληματική όπως την χαρακτηρίζουν παρέμβαση είναι το κέρδος των λίγων. Ζούμε άλλωστε στην εποχή του τουριστικού θαύματος όπως την λένε, και βλέπουμε τι θα μας φέρουν οι καιροί.

Όταν όμως δεν υπάρχει στον παρονομαστή το κέρδος δεν υπάρχει και πράξη για όλα τα κομμάτια του κράτους, από την κυβέρνηση μέχρι την περιφέρεια και τους δήμους.  

Αυτό όμως αλλάζει και αλλάζει όταν διεκδικούμε τη ζωή που μας πρέπει!

Γιατί είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούμε οι νέες δεσμεύσεις από την περιφέρεια, για λύση συνολικά του ζητήματος του λόφου Κοπανά, δεσμεύσεις που βέβαια έχουν σκοπό να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, την παραίτηση από τη διεκδίκηση, όπως έκαναν και ένα χρόνο πριν όσοι πανηγύριζαν για την “οριστική λύση από το κράτος δικαίου” όπως την  ονόμαζαν τότε, λύση που όπως φάνηκε και χθες την πήρε ο αέρας.

Αλλά δεν τους αφήσαμε σε ησυχία, όπως δεν θα κάνουμε μέχρι να ανατραπεί η απαράδεκτη απόφαση των δικαστηρίων που μας λέει ότι τα Νταμάρια, ο λόφος Κοπανά, τα βραχάκια, τα γήπεδα είναι κάτι άλλο από αυτό που έφτιαξαν και γνωρίζουν τα παιδιά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι τα Νταμάρια να κατοχυρωθούν με πράξεις, με συνολική αναβάθμιση του χώρου, μέχρι το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού να γίνει στολίδι για τις ανάγκες μας δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όπως κάναμε με τις ερωτήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, στη βουλή και κυρίως με την παρουσία μας στις κινητοποιήσεις, όπως και σήμερα.

Καλούμε να δώσουμε δυναμικό παρών στο περιφερειακό συμβούλιο στην Πετρούπολη στις 30/09 και να τα απαιτήσουμε και εκεί».

 

Αθήνα

15/09/2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ

 

                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.