Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ΔΕΘ: «Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση»

 

«Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 11/9 , στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλη τη δράση του κόμματος της κάνοντας έναν απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας στη Βουλή, λέγοντας "Είμαστε αυτοί που λίγο, λίγο, σιγά σιγά θα φέρνουμε τους πολίτες στο προσκήνιο. Με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είμαστε μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά βρίσκουμε μεγάλη δύναμη στην κοινωνία".

Αναφέρθηκε στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας «Δεν επιτρέπεται 80 χρόνια μετά τη Γερμανική Ναζιστική κατοχή στην χώρα μας και να μην διεκδικούνται οι Γερμανικές αποζημίωσης για τις θηριωδίες που έκαναν  και σήμερα στη ΔΕΘ, τιμωμένη χώρα  είναι η Γερμάνια». Θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει τις  αποζημιώσεις και να είναι και τιμώμενη χώρα. 80 χρόνια να τιμάμε τους εκτελεσθέντες, φυλακισθέντες, τους αναπήρους  και να μην διεκδικούμε αποζημιώσεις από ένα κράτος όπως η Γερμανία, που έκανε αυτά τα εγκλήματα.

Η μη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την Γερμανία  σημαίνει καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της χώρας μας, έναντι της Γερμανίας.  

  

Κατηγόρησε για ρητορική αυταρέσκειας τον πρωθυπουργό όταν υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και οι πολίτες ζουν το μαρτύριο της σταγόνας και είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε αποδρομή.

«Εμείς δίνουμε καθημερινή μάχη στη Βουλή και στάθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε η Πλεύση Ελευθερίας για πληθώρα ζητημάτων.

Για την ακρίβεια είπε  ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να ελεγχθούν οι τιμές για την προστασία του καταναλωτή. Είναι ακριβά τα πράγματα γιατί  οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλή. Για αυτό ζητάμε την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,  επαναφορά του 13-14ου  μισθού, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες δεν δαπανώνται προς όφελος τους. Δαπανώνται δημόσιες δαπάνες για αλλότριους σκοπούς, την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν και πρόσθεσε ότι η φορολογική πολιτική είναι δομημένη στην αφαίμαξη των  λαϊκών στρωμάτων.  Δίκαιο φορολογικό σύστημα σημαίνει αναλογική επιβάρυνση και διαφάνεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην παιδεία τόνισε: «Δεν ονειρευόμαστε σοβατίσματα όπως ο πρωθυπουργός, ονειρευόμαστε μυαλά ανοιχτά και ονειροπόλα, παιδεία ενισχυμένη με προϋπολογισμό αυξημένο».

«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε να συγκαλυφθεί, ούτε να κουκουλωθεί το Έγκλημα των Τεμπών» επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της Αριστεράς είπε ότι  ο ισχυρός δημοκρατικός πόλος μας απασχολεί και δουλεύουμε για αυτό. Μπορεί να επιτευχθεί με δυνάμεις, κινήματα πρόσωπα που είναι ενεργά στις τοπικές κοινωνίες. Μας ενδιαφέρουν οι πολίτες που δεν ψήφισαν.

Είμαστε διαθέσιμη να συμπράξουμε και με άλλα κόμματα όταν πρόκειται να αποκρούσουμε  την  πολιτική της κυβέρνησης. Διευκρίνισε πως «δεν είμαστε ένα κίνημα που το απασχολεί η καρέκλα, η νόσος της καρεκλοκεντραυρίας και της εξουσιολαγνείας δεν μας έχει προσβάλει και ούτε πρόκειται, έχουμε ανοσία», προσθέτοντας πως «δεν θεωρούμε ότι η ελπίδα στη χώρα μπορεί να αναζωπυρωθεί με την αναβάπτιση προσώπων και κομμάτων που έχουν κυβερνήσει και έχουν αποτύχει. Μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια ευρεία συσπείρωση δυνάμεων και προσωπικοτήτων που δεν έχουν μπει σε διαδικασίες διακυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΜΜΕ Θεσ/κης

                                                                                                                                                                      Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.