ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό για την εκλογή του νέου Προέδρου

 Ξεκίνησε αναμέτρηση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

         


       

                  Στο Βύρωνα ψηφίζουν από το πρωί στο Δημαρχείο 


 Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα διαρκέσει έως στις 7 μ.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε κλίμα  πολιτικού πολιτισμού.  

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη η συμμετοχή των μελών και φίλων που θα προσέλθουν να ψηφίσουν.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο αυτή που ψήφισαν στον α΄ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο. 

Δεν καταβάλουν αντίτιμο.

Μέλη και στελέχη του κινήματος που για διάφορους λόγους δεν ψήφισαν την προηγουμένη Κυριακή  (α΄ γύρο) στερούνται το δικαίωμα ψήφου  στο β΄ γύρο.   

Δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.  

 Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. 

Τις διαδικασίες για τον β’ γύρο των εκλογών ορίζει εγκύκλιος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κινήματος. 

                                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.