Συγκλονίζουν ο πατέρας και η σύντροφος του φοιτητή Ιωνά Καρούση που έχασε τη ζωή του στο Τελ Αβίβ

- Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση.  

Ο φοιτητής Ιωνάς Καρούσης 

Ο Δημήτρης Καρούσης πατέρας του 26χρονου Έλληνα φοιτητή, Ιωνά Καρούση, που έχασε την ζωή του (01/10) στο Τελ Αβίβ μίλησε για το τραγικό περιστατικό στο ERTNews

Ο  Δημήτρης Καρούσης  νευρολόγος, σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν μπορούσε να μάθει νέα του παιδιού του καθώς το κινητό του δεν είχε μπαταρία και ενημερώθηκε περίπου στις 12 το βράδυ από τις Αρχές για τα δυσάρεστα.

Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν». 

«Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους», είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Καρούσης.

 

 

Η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά Καρούση, Μαργαρίτα, στο Instagram για τον χαμό του αναφέρει:

 «Δε γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία.

 

 Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Ο Ιωνάς Καρούσης είναι ο 26χρονος φοιτητής αρχιτεκτονικής που έχασε τη ζωή του στο Τελ Αβίβ.  

Μοναχογιός δύο γιατρών, ενός νευρολόγου και μιας παιδιάτρου, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, που εγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ το 1988. Δέκα χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο Ιωνάς, που έδωσε άλλο νόημα στις ζωές τους.

Ο Δημήτρης Καρούσης, πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το χρονικό της επίθεσης 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ισραηλινής αστυνομίας, επτά συνολικά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση, που σημειώθηκε λίγη ώρα πριν την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, την Τρίτη 1η  Οκτωβρίου. 

Μεταξύ αυτών σκοτώθηκε και ο νεαρός Έλληνας  φοιτητής Ιωνάς Καρούσης, στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει στα social mefia δείχνουν δύο ένοπλους να κατεβαίνουν σε σταθμό του τραμ και να ανοίγουν πυρ ενώ στη συνέχεια συνέχισαν πεζή στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς  οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

- Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και και ο26χρονος Έλληνας φοιτητής και να τραυματιστούν άλλοι 16.

Όπως αναφέρει το Reuters οι ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη συνοικία Γιάφα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.