Η πρωτοβουλία Πολάκη για «ήρεμα νερά» στο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ναυάγησε

 

Μόνο ο  ο Στέφανος Κασελάκης ανταποκρίθηκε και πήγε στην συνάντηση που κάλεσε ο Παύλος Πολάκης, σε μια προσπάθεια του Βουλευτή Χανίων και υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος, να υπάρξει συνεννόηση και να μπει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που εξελίσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

 Απόντες Γκλέτσος,  Φάμμελος και Φαραντούρης.

Σύμφωνα με την  avgi.gr υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Απόστολο Γκλέτσο ο οποίος ενημέρωσε για την έντονη διαφωνία του ως προς το εξώδικο και τη μη συμμετοχή του στη συνάντηση. Αντίστοιχη τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε και με το Νικόλα Φαραντούρη που και εκείνος εξήγησε τους λόγους της μη συμμετοχής του στη συνάντηση των δύο.

Η συνάντηση  των δύο ανδρών κράτησε 30΄ και δεν φαίνεται πως κατέληξε σε κάτι, αν και σε δηλώσεις του  ο Στ. Κασελάκης εξερχόμενος είπε  ότι Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα».

 

Η δήλωση Κασελάκη:

 «Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη έχει ικανοποιηθεί από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος με την δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες. Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για την διαρροή ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων».

«Δεν έχω θέμα με επιθέσεις αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα», αλλά «θα ήταν καλό να προβεί σε μια έρευνα το κόμμα».

«Όσο γι’ αυτή καθαυτή τη συνάντηση, τόνισε ότι «με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα έπρεπε να είμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και επίσης στην διεξαγωγή ενός συνεδρίου που πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους, όχι επιλεκτική μεταχείριση».

Π. Πολάκης: Δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση

Ο Π. Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Είπα και εγώ στο Σ. Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο ωστόσο δήλωσε ότι δεν το κάνει ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις το κόμμα αλλά επέμενα ότι πρέπει να γίνει έρευνα στο κόμμα, ενώ η ΠΓ είναι καταδικαστέες οι επιλεκτικές διαρροές. Επέμενε σε αυτό το οποίο συντηρεί μια κατάσταση εσωστρέφειας, κακομοιριάς. Με βάση αυτά, ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούσαμε να προσχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση σε σχέση με το συνέδριο, με την οργάνωση των τηλεμαχιών».

 Είναι γνωστό με δηλώσεις του, ότι ο Παύλος Πολάκης,  σε αντίθεση με τα στελέχη της ομάδας των 87, δεν συμμερίζεται την άποψή  ότι πρέπει να αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις εσωκομματικές εκλογές και δεν πρέπει να διαγραφή κανένας. Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθεί στην συνεδρίαση της Κ.Ε του Σαββάτου.  

 Είχαν προηγηθεί δηλώσεις των  Φάμελου και Φαραντούρη 

Φάμελλος κατά Κασσελάκη: Αδιανόητο να είναι υποψήφιος αν δεν αποσύρει το εξώδικο

  

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για καταστροφικές επιλογές κι έθεσε το διακύβευμα για την επόμενη ημέρα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε σήμερα Πέμπτη 10/10 το πρωί στον ΑΝΤ1, απευθύνοντας κάλεσμα προς όσους έχουν απογοητευτεί να επιστρέψουν πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μίλησε για καταστροφικές επιλογές του πρώην προέδρου και επέκρινε τις τελευταίες του κινήσεις, ιδιαίτερα την αποστολή εξωδίκου για το θέμα του πόθεν έσχες.

Ο Νικόλας Φαραντούρης ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ευρωβουλευτής, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Π. Πολάκη  δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στα Parapolitika 90,1 FM.

  

«Γι' αυτό και της σημερινής συνάντησης θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η αυτονόητη ανάκληση κάθε τέτοιας απειλής ώστε υπό την αιγίδα του κόμματος να διεξαχθεί μία ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση για τα επόμενα βήματα. Κι αυτό μπορεί να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες χωρίς τις σκιές της ποινικοποίησης μιας πολιτικής διαδικασίας».

 

Την Παρασκευή 11/10 θα συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία  στις 13:00 για την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10  Η  Κ. Ε θα αποφασίσει για το συνέδριο, τις εσωκομματικές εκλογές για τους αντιπροσώπους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από μέλη της Κ.Ε θα θέσουν θέμα αποκλεισμού του Κασελάκη από τις εκλογές για την προεδρία ακόμη και την διαγραφή του μετά το εξώδικο που έστειλε στην Πολιτική Γραμματεία για την διαρροή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στην εφημερίδα των συντακτών.

Δεν αποκλείεται να εισακουστούν  ποιο ψύχραιμες φωνές και να μην τεθεί σε ψηφοφορία  ο αποκλεισμός και η διαγραφή του Στ. Κασελάκη.

Στη βάση του κόμματος παρά το γεγονός ότι κυρίαρχη η απογοήτευση, αδράνεια, προβληματισμός,  συνεχίζεται η προσπάθεια από ορισμένα στελέχη να καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ανταπόκριση των μελών στα κάλεσμα των οργανώσεων είναι πολύ περιορισμένη. Η μάχη θα δοθεί για τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν  στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή των αντιπροσώπων που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, αρχές Νοεμβρίου.

Η οριστική ημερομηνία και ο χώρος του συνεδρίου θα αποφασιστεί  το Σάββατο στην Κ. Επιτροπή. Η συνεδρίαση της αναμένεται από πολλούς ότι θα  είναι σε κλίμα έντονης αντιπαραθέσεις, με τα  στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ετοιμάζονται για μια μάχη που δεν αποκλείεται να μην έχει αύριο….

                                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.