ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Επεισόδιο δημάρχου με Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά την απόφαση να τεθεί σε αργία

 

Φωτο: Νίκος Κουτσογιάννης δήμαρχος Νάουσας

Σε σοβαρό επεισόδιο εξελίχθηκε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης  όταν ο δήμαρχος Νάουσας  Νίκος Κουτσογιάννης, πήγε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης  στη Βέροια και διαπληχθήστικε  φραστικά με τον κ. Κωνσταντίνο  Βρανά προϊστάμενος διοικητικού τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ προκάλεσε φθορές στο γραφείο του. Κλήθηκε η αστυνομία και στη συνέχεια κατατέθηκε μήνυση. 

- Κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του δημάρχου

Μήνυση σε βάρος του δημάρχου Νάουσας, σύμφωνα με πληροφορίες από το makthes.gr, κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας  ο προϊστάμενος διοικητικού τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντίνος Βρανάς.

Η μήνυση αφορά στην διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης περιουσίας.

Η συμπεριφορά αυτή του δημάρχου Νάουσας αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το makthes.gr, στο γεγονός ότι εκδόθηκε απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Γιάννη Σάββα, με την οποία τον θέτει ξανά σε αργία μετά τη νέα τελεσίδικη καταδίκη του από το εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κουτσογιάννης είχε τεθεί και παλαιοτέρα σε αργία με αφορμή καταδίκη για την ίδια υπόθεση, η οποία είχε ανακληθεί μετά την αναίρεση εκείνης της καταδίκης από τον Άρειο Πάγο για τυπικούς λόγους. 

Μετά όμως τη νέα καταδίκη του επανήλθε η ποινή της αργίας. Η απόφαση αυτή φαίνεται εξόργισε τον  δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Νάουσας τέθηκε σε καθεστώς αργίας μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε σε βάρος του στις 21 Δεκεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

ΠΗΓΗ: makthes.gr/43-1728392429-eptats4lyh-726-72615-7261-726150

                                                        

                                                                        Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.