ΒΥΡΩΝΑΣ: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι απαιτώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα

 

«Ως δημοτική αρχή να κλείσετε το Δήμο και να ξεκινήσουμε ένα αγώνα από κοινού για να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική. Λέγατε ότι είστε κατά των αναθέσεων σε ιδιώτες και ως δήμαρχος κάνετε συνεχώς αναθέσεις» ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων.

.Υπάρχει σχέδιο οι Δήμοι να είναι ένα επιτελικό σχήμα, με διοικητικούς υπαλλήλους και όλα εξ ανάγκης να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες (κλαδέματα, καθαριότητα κλπ). 

Δεν μπορεί να λειτουργήσει το «μαγαζί», διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας. Δεν έχουμε χρήματα και προσωπικό, είμαστε απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας, για να μην βρίζουν την κυβέρνηση τόνισε ο δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο  πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα την Τετάρτη (9/10) στις 10 το πρωί

Εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες του δήμου, αρχικά συγκεντρωθήκαν έξω από το δημαρχείο, όπου μίλησε η πρόεδρος του σωματείου κ. Μπίκα Πελαγία.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των εργαζομένων στο δήμο και απέδωσε ευθύνες πρωτίστως στην κυβέρνηση για την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του  δήμου καθώς και στην δημοτική αρχή, που αρκείται να διαχειρίζεται μια κατάσταση, που όπως είπε δεν πάει άλλο, αντί να δώσει λύσεις στα μεγάλα καθημερινά  προβλήματα, των υπηρεσιών και των εργαζομένων.

« Έχουν μείνει 6 κηπουροί για να διαχειριστούν όλο το πράσινο του δήμου και η δημοτική αρχή αναθέτει συνεχώς  εργασίες σε ιδιώτες εργολάβους.

 Στο λογιστήριο δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι και φέρνουν και νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα, όπως οι σχολικές επιτροπές.

 15 οδοκαθαριστές  έχουν μείνει για να καθαρίζουν μια ολόκληρη πόλη. Το πλυντήριο κάδων δεν λειτουργεί, Καινούργια απορριμματοφόρα και φορτηγό με αρπάγη,  είναι παροπλισμένα δεν λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Στους Παιδικούς Σταθμούς δεν τηρούνται οι αναλογίες παιδιών – παιδαγωγών, ενώ ορισμένα κτήρια είναι σε άσχημη κατάσταση. Στο ΚΑΠΗ του Καρέα   «έχουν βγει τα σκουλήκια στους τοίχους».

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται. Πολιτικό Μηχανικό και φυσιοθεραπευτή στο τέλος του χρόνου δεν θα έχουμε….

Μας έχουν χωρίσει σε εργαζόμενους μονίμους και συμβασιούχους, διεκδικούμε ενιαία και μόνιμη σχέση εργασίας για όλους.  Απαιτούμε όλοι οι συμβασιούχοι να μείνουν στη δουλεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.           

 Μας λένε τεμπέληδες, πίσω από την πλάτη μας, ενώ γνωρίζουν οι δεν φτάνουμε να ανταποκριθούμε  για να λειτουργούν οι υπηρεσίες όπως θα έπρεπε.

Οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και της σημερινής και των δημοτικών αρχών μας οδήγησαν εδώ. Λεφτά έχουν για τις Νατοϊκές φρεγάτες όχι όμως για τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες. Να μην δίνουν λεφτα για να σκοτώνονται οι λαοι και να αυξήσουν τους μισθούς μας» τόνισε η πρόεδρος του σωματείου. Στους εργαζόμενους μίλησε και ο Γραμματέας του σωματείου Λυκούργος Βασιλάκος και  αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων..

 

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου πρόεδρος ανέπτυξε τα αιτήματα τους στο δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, λέγοντας «Ως δημοτική αρχή να κλείσετε το Δήμο και να ξεκινήσουμε ένα αγώνα από κοινού για να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική. Λέγατε ότι είστε κατά των αναθέσεων σε ιδιώτες και ως δήμαρχος κάνετε συνεχώς αναθέσεις».

 

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και απαντώντας στα όσα ανέφερε η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων:

«Την κατάσταση την οικονομική στο δήμο την γνωρίζεται. Η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε και πλέον υπόλογος είμαι εγώ. Βρήκαμε χρέη σε τιμολόγια, σε δάνεια. Έχω βαρεθεί να υπογράφω τιμολόγια παρελθόντων ετών είπε και πρόσθεσε  ότι πάνω από 3 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του δήμου, με το που αναλάβαμε, (τέλος ταφής, μισθολογικό και λειτουργικό κόστος, δάνεια, κλπ).  Μας δίνουν 600.000 ευρώ χρηματοδότηση-ΚΑΠ- το μήνα και ψάχνουμε άλλες 500.000 ευρώ για να καλύψουμε την μισθοδοσία…..(Σημ. Παρέλειψε να αναφερθεί στα 5 εκατ. ευρώ και πλέον το χρόνο που εισπράττει ο δήμος από τους δημότες για δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού).  

15 χρόνια ακολουθούν μια πολιτική που στραγγαλίζει τους δήμους.

Υπάρχει σχέδιο οι Δήμοι να είναι ένα επιτελικό σχήμα, με διοικητικούς υπαλλήλους και όλα εξ ανάγκης να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες (κλαδέματα, καθαριότητα κλπ). Περιμένουμε προσλήψεις από το 2020 και δεν έχουν έρθει ακόμη. Ακόμη και στο πρόγραμμα 55+ μας έβαλαν εμπόδια από τον Αύγουστο….  

Δεν μπορεί να λειτουργήσει το «μαγαζί», διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας. Δεν έχουμε χρήματα και προσωπικό, είμαστε απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας, για να μην βρίζουν την κυβέρνηση. Ακόμα και να επιτραπούν σήμερα οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα δεν έχουμε χρήματα στα ανταποδοτικά για προσλήψεις......

Δεν έχω μαγικές λύσεις.

 Θα δούμε τι θα κάνουμε, έχουμε το συνέδριο της ΚΕΔΕ και εκεί θα δούμε.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα επιδιώξω ραντεβού με το υπουργείο και να πάμε όλοι μαζί.».

 Να διεκδικήσουμε όχι απλά να συνομιλήσουμε ανέφερε η πρόεδρος των εργαζόμενων.

Το λόγο πήραν και  εργαζόμενοι που έκαναν παρεμβάσεις για διαφορά ζητήματα που απασχολούν. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση εργαζόμενου που είπε μεταξύ άλλων: «Εδώ θα έπρεπε να είναι ο πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών που μας έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν». Για να λάβει την απάντηση από το σωματείο, ότι έχουν καλεστεί όλες οι δημοτικές παρατάξεις για να είναι στη συγκέντρωση.  

Ο κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δρομολογούνται δυο νέοι παιδικοί σταθμοί (στην συμβολή των οδών Μικράς Ασίας-Κωνσταντιλιέρη-Βουτζά και στην περιοχή της Ζ. Πηγή) και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Θα γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και θα δοθούν τα Μέσα  Ατομικής Προστασίας. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μη καταβολής των υπερωριών, όταν αφορούν ανάγκες των υπηρεσιών, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες, αλλά όλες οι υπερωρίες πληρώνονται.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν

Η  Αναστασία Παπαχρήστου μέλος του Γενικού Συμβούλιου της   ΑΔΕΔΥ.

Ο Βαγγέλης Γείτονας από τη Λαϊκή Συσπείρωση,  ο Σταύρος Τζιορτζιωτης από την Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα και τη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση). 

                                                                    

                                                                       Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.