ΧΑΜΟΣ στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έκτακτη Κεντρική Επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής Κασελάκη και εξώδικο

 Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι καταιγιστικές

 . Εξώδικο Κασελάκη στο ίδιο του το κόμμα και απειλεί ότι θα παρέμβουν εισαγγελικές αρχές. 

. Δυσαρέσκεια, αποστροφή και απογοήτευση στα μέλη και τους   ψηφοφόρους του κόμματος.

- Ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε (Τρίτη 8/10)  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της  Κεντρικής Επιτροπή του κόμματος. Αιτία η διαρροή σε εφημερίδα, στοιχείων από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του Στέφανου Κασελάκη. 

 Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ε θα τεθεί το ζήτημα του εξώδικου που απέστειλε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντησουν. 

Θέμα  διαγραφής του Κασελάκη έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί το όργανο στο εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη. Η ίδια τόνισε ότι η στάση του Στέφανου Κασσελάκη υπονομεύει τη συνοχή του κόμματος.

Οι λόγοι διαγραφής που επικαλούνται η Όλγα Γεροβασίλη και στελέχη των «87» είναι ότι ο κ. Κασσελάκης στο εξώδικο που απέστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για τη διαρροή του πόθεν έσχες του, υπογράφει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ότι κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του, κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού.

Στην ίδια κατεύθυνση με την Όλγα Γεροβασίλη ήταν οι τοποθετήσεις των  Ζαχαριάδη,  Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση Κ.Ε. για ανάκληση της υποψηφιότητας

Ο Π. Πολάκης ζήτησε από τον Στ. Κασελάκη να ανακαλέσει το εξώδικο. 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές με την απόφαση της Π. Γραμματείας διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ ο εκπρόσωπος της νεολαίας   ψήφισε λευκό.

Η Ρένα Δούρου, ο Πάνος Ρήγας, ο Παύλος Πολάκης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου διαφώνησαν μόνο στο θέμα της έκτακτης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής για το ερχόμενο Σάββατο.

Η Θ. Τζάκρη ζήτησε να παραιτηθεί η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το απαράδεκτο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο κοστίζει συνολικότερα στην πολιτική ζωή και δημιουργεί αποστροφή από στην πολιτικοποίηση των πολιτών,  έχει δημιουργήσει απογοήτευση, δυσαρέσκεια, αποστροφή στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος και αυτό θα καταγραφεί και με την μη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο που έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Νοεμβρίου.

Πολλά από τα εγγεγραμμένα μέλη που ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να μην συμμετέχουν στην εσωτερική διαδικασία, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που συνεχίζεται και δεν έχει τέλος.  Αν και υπάρχουν και άνθρωποι που προσέρχονται στα γραφεία του κόμματος και ζητούν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ολόκληρη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας:

«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να  δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και  σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε».  Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου».

Ανάρτηση του Παύλου Πολάκη





ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

Έχω δηλώσει ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θεωρώ μονόδρομο για την επανατοποθέτηση του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά, την ομαλή εκλογή νέου προέδρου, χωρίς αποκλεισμούς.

Η κοινωνία απαιτεί να κριθεί η εκλογή στο πεδίο της πολιτικής, με κατάθεση θέσεων και προγράμματος από όλους του υποψήφιους. Έχω δώσει πρώτος το παράδειγμα.

Απευθύνω σήμερα κάλεσμα σε όλους του συνυποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να συναντηθούμε και να συμφωνήσουμε στους όρους ενός έντιμου και καθαρού αγώνα που θα δυναμώνει και δεν θα εξαϋλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει το θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστούν δήθεν θύτες και δήθεν θύματα. Δε μας αξίζει ούτε η κακομοιριά και τα εξώδικα, ούτε η μικροπολιτικη ούτε τα σχέδια που εξυφαίνονται σε νύχτα σε υπόγεια!

Καλώ να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα εξώδικα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ολη η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψηφίου προεδρου!!

Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου και δεν με αφορά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέρα από μια ανοιχτή, μαζική, δημοκρατική διαδικασία.Να νικήσει αυτός που θα επιλέξει ο λαός της δημοκρατικής παραταξης!

Στην βάση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να πάρουμε όλοι θέση δημόσια, σήμερα. Είμαι παρών για τον μεγάλο και νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι ένα κόμμα διευθετήσεων και τακτικισμών στο περιθωριο της πολιτικής ζωής και μακρυα απο τις αναγκες των ανθρώπων!

Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί το μήνυμά μου, τότε επιθυμεί το κακό και όχι το καλό, την ρευστοποίηση και όχι την ενίσχυση της ιστορικά αναγκαίας μεγάλης πλειοψηφικής Αριστεράς.

Η ώρα να συναντηθούμε όλοι με την ευθύνη μας, έφθασε!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

βουλευτής Χανίων, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

                                                                         

                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.