ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δ. ΒΥΡΩΝΑ

 Οι πολίτες γυ ρίζουν την πλάτη στις συνεδριάσεις.

 Τετάρτη 7 Ιουλίου πραγματοποιούνται δύο συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης,  (ώρα 17:00-21:00). Οι  συνεδριάσεις θα μεταδοθούν  ζωντανά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dimosbyrona.gr/


Μπορεί σχεδόν τα πάντα πλέον να είναι ανοικτά, όχι όμως και οι συνεδριάσεις των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αφού συνεχίζονται να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ζητούν οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσεις.

 Όποιος-α ενδιαφέρεται έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εκ του νόμου είναι ανοικτή για το κοινό, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει.

Όλο αυτό το διάστημα που οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου λόγο της πανδημίας γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης οι πολίτες που παρακολουθούν ζωντανά, είναι πάρα πολύ λίγοι. Φαίνεται ότι  η απαξίωση των πολιτών για το τι συζητούν και τι αποφάσεις λαμβάνονται στα δημοτικά συμβούλια δεν έχει προηγούμενο.

 Είναι και αυτό ένα σημείο των καιρών και του τρόπου που λειτουργεί η αστική δημοκρατίας. Που δείχνει, ότι και ο πάλε ποτέ, που θεωρείτο λαϊκός θεσμός, της αυτοδιοίκησης,  δεν συγκινεί πλέον σχεδόν κανέναν παρά μόνο όσους εμπλέκονται με την διαχείριση του Δήμου, η αποσκοπούν σε κάτι από αυτόν. Κατάφεραν με τον τρόπο τους οι ασκούντες τη δημοτική εξουσία και διαχείριση καταρχήν, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στα θεσμικά δρώμενα του Δήμου, να απομακρύνουν τους πολίτες, από τα κοινά.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας (κυβέρνηση Ν.Δ) από την μια,  που υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο, που μεταφέρει οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τις επιτροπές, (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ) μετατρέποντας τις δημοτικές αρχές από μειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια- σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών και την εκλογική βούληση των δημοτών – σε πλειοψηφία, για να κάνουν ότι θέλουν. Από την άλλη οι αντιλαϊκές πολιτικές των δημοτικών αρχών, η διαπλοκή με διάφορα επιχειρηματικά και όχι μόνο συμφέροντα, η εξυπηρέτηση ημετέρων, η απόσταση μεταξύ λόγων και πολιτικών πράξεων κ.λπ.,  οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

 Δήμαρχοι όπως στον Βύρωνα που άλλες πολιτικές υπόσχονται προεκλογικά αλλά εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην πράξη, που γίνονται ιμάντας μεταβίβασης και εφαρμογής των αντιλαϊκών κεντρικών κατευθύνσεων κυβερνήσεων και Ε. Ένωσης,  στις τοπικές κοινωνίες προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες για την απαξίωση της πολιτικής από τους πολίτες. 

Αυτό βολεύει  και  την τοπική δημοτική εξουσία, για να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας.

Αυτή η πολιτική τακτική δεν εξυπηρετεί τα συλλογικά συμφέροντα των κατοίκων της πόλης, έστω την βελτίωση της καθημερινής ζωής αλλά το αντίθετο. Και αυτό το διακρίνουν και το βιώνουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης.

Μόνο που αδιαφορία, απαξιώσει και η μη ενασχόληση με τα κοινά στην πόλη, οδηγεί σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.

Και αυτό θα αλλάξει, εάν το θελήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Οι παρατάξεις δημοτικές και πολιτικές, που προσπαθούν να ορθώσουν ένα διαφορετικό ριζοσπαστικό λόγο, κρίνονται καθημερινά  και για την ικανότητα να κινητοποιούν τους πολίτες, αλλά και για την πολιτική συνέπεια που επιδεικνύουν στην πράξη για όλα όσα διακηρύττουν. 

Οι δύο συνεδριάσεις της Τετάρτης  7 Ιουλίου και τα θέματα τους:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ειδική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του

Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα που θα διεξαχθεί την 7η Ιουλίου 2021 ημέρα Τετάρτη και

ώρα (17:30 – 19:30), με μοναδικό θέμα συζήτησης:

Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων έτους 2019 (Ισολογισμού, Λογαριασμού

Αποτελεσμάτων Χρήσεως, Πίνακα Διαθέσεως Αποτελεσμάτων, Γενικής

Εκμετάλλευσης και Προσαρτήματος) του Δήμου Βύρωνα

Ο Πρόεδρος Πλακίδας Γεώργιος

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα που θα διεξαχθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 07/07/2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα (19:30 – 21:30), για συζήτηση επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

1. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2. Εκποίηση Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) με πλειοδοτική δημοπρασία

 Ο Πρόεδρος Πλακίδας Γεώργιος

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.