Κυβέρνηση: Στα δύσκολα θυμήθηκε και τους Δημάρχους

Επιστολή Πέτσα σε δημάρχους για το σχέδιο επιτάχυνσης των εμβολιασμών

Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

 

Μετά από πολλές παλινωδίες, μπρός πίσω και λαθεμένους χειρισμούς της κυβέρνησης,  σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, μπροστά στο νέο κύμα εξάπλωσης του ιού, καθώς όπως λένε οι ειδικοί  το νέο πολύ μολυσματικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 Δέλτα διασπείρεται γρήγορα, στον κόσμο,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έστειλε επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας ζητώντας  μια  στενότερη συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Ο κ. Πέτσας στην επιστολή του καλεί τους δημάρχους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ενισχυθεί αποφασιστικά η πορεία των εμβολιασμών  και να προφυλαχθούν οι τοπικές κοινωνίες. 

 Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να συνιστά και για τους πλήρως εμβολιασμένους τη χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή του συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών.

Η σύσταση της χρήσης της μάσκας από τους εμβολιασμένους οφείλεται στο ότι δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός και ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις του ιού.

Το νέο αυτό στέλεχος είναι το ταχύτερο στέλεχος στη διασπορά του έως τώρα, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

 Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους και τα άτομα νεότερης ηλικίας την ώρα που τα δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει στη χώρα μας.

Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα, τα νέα κρούσματα σημείωσαν αύξηση 287%.

Ειδικότερα, το Σάββατο 19 Ιουνίου καταγράφηκαν 394 κρούσματα, την Τρίτη 22 Ιουνίου, 406, το Σάββατο 26 Ιουνίου 375 και την Τρίτη 29 Ιουνίου 605. Μπαίνοντας στον Ιούλιο η πρώτη μεγάλη άνοδος των μολύνσεων σημειώθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου όπου ανακοινώθηκαν 1.001 κρούσματα, την Τρίτη 6 Ιουλίου 1.797 και την Τετάρτη 1.820.


Διαβάστε την επιστολή του Στέλιου Πέτσα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, μου ανατέθηκε ο συντονισμός ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Την ώρα που στο σύνολο της Επικράτειας η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμμερίζεται την αγωνία για το «χτίσιμο» του συλλογικού τείχους ανοσίας το γρηγορότερο δυνατό και συμμετέχει στον αγώνα για τον καθολικό εμβολιασμό με στόχο να βγούμε από το τούνελ που στέρησε την ελευθερία μας όλο το προηγούμενο διάστημα, δυστυχώς δεν έχουμε την ίδια ταχύτητα στον εμβολιασμό σε όλες τις περιοχές της χώρας. Παραμένει ακόμη κατά τόπους ανεμβολίαστο ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Οι συμπολίτες μας αυτοί είτε διστάζουν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενισχύσουμε αποφασιστικά – με συντονισμένο σχέδιο – την πορεία των εμβολιασμών, με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού και να προφυλάξουμε τις τοπικές κοινωνίες μας και να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ας το αξιοποιήσουμε όλοι τώρα.

 Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Και το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο για να κερδίσουμε μια και καλή την ελευθέρια.

Με εκτίμηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Στέλιος Πέτσας

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.