Covid : Προσοχή στην προσγείωση!!!

  Προσοχή στην προσγείωση!!!

Του Μανώλη Πετρόπουλου.

 Χρήσιμες πληροφορίες (κυρίως) προς ηλικιωμένους.

Η σκληρότερη σε ένταση και διάρκεια Ευρωπαϊκή καραντίνα τελείωσε.  Οι περισσότεροι από μας (ηλικιωμένοι) είτε για να φυλάξουμε τον κ@λ@ μας, είτε (οι πιο αλτρουιστές) για να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Και έρχεται ο καιρός είτε φουριόζος όπως στην περίπτωσή μου, είτε κανονικά να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με την μη COVID υγεία μας. Υπάρχει και αυτή. Δυστυχώς. Την είχαμε ξεχάσει; Όχι. Την είχαμε και μας την είχαν βάλει σε καραντίνα. Ακούγαμε όλο αυτό τον καιρό από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, ότι το δικό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε την ίδια στιγμή που σε προηγμένα κράτη είχε γονατίσει και ότι η υγειονομική κρίση μετατράπηκε σε ευκαιρία για να αναβαθμιστεί.

 Η αλήθεια είναι ότι ούτε άντεξε ούτε αναβαθμίσθηκε, αλλά έχει πληγωθεί βαθύτατα. Εκτός από την γκλαμουριά της γυψοσανίδας του Προμηθέα, όπου στέλνουν τους φουκαράδες με το μαρκούτσι οι καναλάρχες, για να μεταφέρουν την ευαρέσκεια των ηλικιωμένων των βορείων προαστίων στις οθόνες μας, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού που το μαρκούτσι δεν πάει και δεν φθάνει ποτέ στις οθόνες μας. Όπως η αύξηση κατά χιλιάδες των μη Covid νεκρών, λόγω της αναστολής των χειρουργείων, θεραπειών, διαγνώσεων, την μειωμένη αυτόβουλη προσέλευση στο γιατρό από την υπέρμετρη χρήση τρόμου.

Οι χιλιάδες εκτός ΜΕΘ νεκροί. Όσο για την αναβάθμιση παραθέτω ένα μικρό δείγμα της πραγματικότητας από πρόσφατη προσωπική εμπειρία. 

 📌Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα 18/6/21: Το σώμα μου εκπέμπει sos. Προσπαθώ με ότι ξέρω και μπορώ να το αντιμετωπίσω τουλάχιστον μέχρι να ξημερώσει. Η κατάσταση όμως συνεχώς επιδεινώνεται.

*      Σάββατο ξημερώματα 19/6/21: Κατάσταση επικίνδυνη. Ρισκάρω να μην ρισκάρω να βρεθώ σε νοσοκομείο στο τέλος της εφημερίας πριν από τις 8 πμ. Έτσι καλώ το ασθενοφόρο στις 7,30 για να βρεθώ στην νέα εφημερία μετά τις 8 πμ. Στην πιο ξεκούραστη. Ενημερώνω συνεχώς το 166 πως η υγεία μου επιδεινώνεται. Ωστόσο το ασθενοφόρο έρχεται 10,30 τρεις ώρες μετά. Δύο πραγματικά εξαιρετικοί νέοι ανεβαίνουν στο σπίτι, μου χορηγούν αμέσως οξυγόνο, κάνουν συνεχείς μετρήσεις πίεσης, πυρετού, οξυγόνου παίρνουν ιστορικό. Με μεταφέρουν στο ασθενοφόρο και μετά στο Νοσοκομείο. Οι ίδιοι με μεταφέραν στα διάφορα τμήματα, έκαναν ενημέρωση στους γιατρούς και μετά απολύμαναν το όχημα τους για να πάνε στον επόμενο ασθενή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

*      Η κατάσταση στα επείγοντα δικαίωσε την επιλογή να περιμένω το ασθενοφόρο τρεις ώρες αντί να πάρω ταξί και να μπω στην ουρά των επειγόντων. Πέρασα από το καρδιολογικό, στο παθολογικό και στο χειρουργικό από εκεί εισαγωγή σε δωμάτιο στις 5 μ.μ. Δεν χρειάζεται να περιγράψω τι κατάσταση επικρατούσε στα ιατρεία υποδοχής και πόσο έπρεπε να υπερβούν τον εαυτό τους γιατροί και νοσηλευτές. Οι 6 ώρες 11πμ έως 5μ.μ. τα λένε όλα. Να υπογραμμίσω εδώ ότι οι γιατροί μου είπαν ότι δεν έχω δει τίποτα γιατί ήταν μια σχετικά ήσυχη εφημερία. Έμεινα μόνος μου στο δωμάτιο χωρίς συνοδό, αφού έπρεπε να προσκομίσει αρνητικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το βαθμό της βοήθειας που χρειαζόμουν και χρειαζόμουν λόγω των ιατρικών αξεσουάρ που υπήρχαν στο σώμα μου. Και χρειαζόμουν γιατί ολόκληρη Β χειρουργική με βαριά περιστατικά έχει δύο μόνο νοσηλεύτριες και ένα γιατρό εφημερίας, που τρέχουν και δεν φθάνουν, εξουθενωμένοι, πού εδώ και δυο χρόνια τα δεκάωρα του Χατζηδάκη τα έχουν για δεκατιανό.

*      Ευτυχώς μαθαίνω ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνει μοριακό τεστ με ραντεβού στο ΕΦΚΑ δωρεάν γιατί ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός έχει ήδη επιβαρυνθεί αρκετά όπως σε όλους για τεστ. Να είναι καλά η συνοδός του διπλανού μου που μας έδωσε την πληροφορία. Η ίδια το έμαθε αφού είχε πληρώσει ήδη τρία μοριακά τεστ. Την Δευτέρα λοιπόν θα μπορούσα να έχω συνοδό με αρνητικό τεστ. Μέχρι τότε υπομονή.

📌Κυριακή 20/6/21: Αδύνατον να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ λόγω της κλινικής μου κατάστασης. Ευτυχώς. Καλό είναι κάποιος να έχει τα μάτια του ανοιχτά σε ένα ΥΠΟ στελεχωμένο νοσοκομείο. Μπορεί να φανεί χρήσιμος στο διπλανό του αν κάτσει η στραβή. Όπως και έγινε. Ωστόσο η κατάσταση μου με την άψογη διάγνωση και θεραπεία που κάνει το ιατρικό προσωπικό συνεχώς βελτιώνεται. Επιτέλους φαίνεται ότι αυτό το βράδυ θα κοιμηθώ. Και πράγματι το βράδυ πέφτω στην αγκαλιά του Μορφέα.

📌Δευτέρα 21/6/21: 2,30 ξημερώματα. Ξυπνάω με φοβερό πονοκέφαλο και πιασμένος στον αυχένα από ένα εντελώς ακατάλληλο μαξιλάρι. Συνέρχομαι με παυσίπονα και μερικές ασκήσεις. Έρχεται και η συνοδός μου με αρνητικό μοριακό τεστ και το δικό μου μαξιλάρι από το σπίτι. Μετά το μεσημέρι οι εξετάσεις μου δείχνουν ότι η κατάστασή μου έχει περεταίρω βελτιωθεί. Ζητώ από τους γιατρούς να πάρω εξιτήριο. Μου λένε ότι πρέπει να μείνω λίγες μέρες για παρακολούθηση μέχρι την ολική επαναφορά. Επιμένω. Υπογράφω ανάληψη ευθύνης, παίρνω οδηγίες, παραπεμπτικά για εξετάσεις, εξιτήριο, ευχαριστώ γιατρούς και προσωπικό, ευχήθηκα περαστικά στον διπλανό μου και γύρισα σπίτι.

📌Τρίτη 22/6/21: Τηλεφωνώ σε γνωστό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Για υπέρηχο και αξονική τομογραφία. Ραντεβού για υπέρηχο στις 7/7/21. Για αξονική τομογραφία άμεσα 24/6/21.

📌Τετάρτη 23/6/21: Ευτυχώς φίλος γιατρός σε Διαγνωστικό Κέντρο με βάζει σφήνα στα ραντεβού του και δεν περιμένω ραντεβού για τις 7/7/21.

📌Πέμπτη 24/6/21: 10 πμ. Κάνω την αξονική και ρωτάω στην γραμματεία για τις απαντήσεις. Η απάντηση είναι: Παρασκευή απόγευμα 2/7/21. Μέχρι τότε πάλι υπομονή.

*      Πάω λοιπόν σε αυτά τα βαρύγδουπα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης του περί συνεργασίας και της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην "αναβάθμιση" του ΕΣΥ. Ή το επικό "Οι ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στην μάχη κατά της πανδημίας". Είναι αισχρό ψέμα.

*      Αλήθεια βέβαια είναι ότι μπήκαν στη "μάχη" αλλά μόνο για τα λάφυρα. Ούτε μία ιδιωτική κλινική δεν έκανε εφημερία Covid. Κανένας ασθενής Covid δεν πέρασε την πόρτα ιδιωτικής μονάδας υγείας. Τα δημόσια Νοσοκομεία απορρόφησαν το 100% των ασθενών Covid εις βάρος των άλλων ασθενών, όσοι εκ των οποίων είχαν λεφτά τα ακούμπησαν στα ιδιωτικά μαγαζιά της υγείας και όσοι δεν είχαν αν δεν πέθαναν, ήρθαν πιο κοντά στο θάνατο.

*       Όπου δέχθηκαν ασθενείς του δημοσίου (μη covid ασφαλώς) ήταν δρομολογημένα περιστατικά, που συνέχισαν εκεί τη νοσηλεία τους με το αζημίωτο. Το ότι ένα ιδιωτικό Διαγνωστικό με έχει σε αναμονή πάνω από μία βδομάδα για να μου δώσει την γνωμάτευση μιας αξονικής είναι απόδειξη ότι η αύξηση της δουλειάς και των κερδών του έχει πιάσει ταβάνι.

*      Πίσω από τα επικοινωνιακά σόου έχει στηθεί τρελό πάρτι κερδών από τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, εις βάρος της δημόσιας υγείας που αργά ή γρήγορα όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες του.

  Αυτά για την ώρα.

Καλή βδομάδα

 Το άρθρο μας σταλεί και το δημοσιεύουμε

                                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.