Καταψηφίστηκε, αλλά εγκρίθηκε ο ισολογισμός στο Δ. Βύρωνα

  Με την αρνηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταψηφίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ισολογισμός του δήμου για την  χρονιά 2019 που κατατέθηκε από την οικονομική υπηρεσία μετά από έλεγχο ορκωτών  λογιστών.

Εγκρίθηκε όμως!

  Μόνο με τις ψήφους της μειοψηφούσας παράταξης του κ. Δημάρχου, σύμφωνα με την αντιδημοκρατική εκτροπή που επέβαλε στην αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση της Ν.Δ με το νόμο Θεοδωρικάκου, παραχαράσσοντας την εκλογική βούληση των πολιτών,  μετατρέποντας την μειοψηφία του δημάρχου σε πλειοψηφία και υποβαθμίζοντας το δημοτικό συμβούλιο και δίνοντας υπερ αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή με απόλυτη πλειοψηφία – έχοντας τον πλήρη έλεγχο-στην παράταξη της διοίκησης, ακόμα και όταν είναι μειοψηφία στο Δ. Συμβούλιο.

Η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ. στο όνομα δήθεν της λειτουργίας των δήμων, έχει οδηγήσει στην ακόμα περισσότερη απαξίωση των δημοτικών συμβουλίων, έχει εντείνει τα φαινόμενα της αλαζονικής συμπεριφοράς και πολιτικής αυθαιρεσίας των δημοτικών αρχόντων. 

Το εγώ είμαι δήμαρχος και κάνω ότι θέλω το συναντά κανείς όλο και ποιο συχνά.  

 Οι δημοτικές  παρατάξεις είχαν καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου χρόνου, διαφωνώντας με την ουσία της πολιτικής της δημοτικής αρχής και η καταψήφιση του ισολογισμού θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως  συνέπεια από την μεριά τους και ότι δεν κρύβει απλά ενστάσεις ή δυσπιστία προς την υπηρεσία που τον συντάσσει.                    

Πρόκειται όμως για μια ανούσια ψηφοφορία, αφού ουσιαστικά ο ισολογισμός εγκρίνεται ακόμα και με μια ψήφο υπερ.

Αυτή είναι όμως η αστική «δημοκρατία» τους, έτσι την ορίζουν!

Όσοι είχαν τη διάθεση, τον χρόνο και το ενδιαφέρον -και αυτοί δεν ξεπέρασαν τους οκτώ -, να παρακολουθήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Ιουλίου το απόγευμα, με θέμα την έγκριση του ισολογισμού του 2019 του Δήμου Βύρωνα,δεν νομίζουμε ότι έγιναν σοφότεροι για τα οικονομικά του Δήμου. Μάλλον απαισιόδοξα συναισθήματα θα τους δημιουργήθηκαν παρακολουθώντας την συζήτηση και τις τοποθετήσεις των περισσότερων όσων εκ των δημοτικών συμβούλων μίλησαν, αλλά και την εκπρόσωπο των ορκωτών λογιστών.

Θα παρουσιάσουμε ορισμένα σημεία  από τις τοποθετήσεις , έτσι όπως ακούστηκαν:

Αρχικά στην τοποθέτηση του ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κόκκαλης Δημήτρης, ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος  είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε διορθώσει πολλά πράγματα από την συζήτηση του ισολογισμού του 2018  και συνεχεία βελτιώνουμε την κατάσταση…..

Την τοποθέτηση αυτή του αντιδήμαρχοι δεν φαίνεται να την συμμερίζονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν και αυτό τον ισολογισμό.

Ποιο συγκεκριμένα

…….Η έκθεση των Ορκωτών και για αυτό τον ισολογισμό είναι γεμάτη παρατηρήσεις, δεν έχει αλλάξει κάτι «δεν έχουμε τμήμα εσωτερικού έλεγχου που ορίζει ο νόμος», έχουμε υποστελεχομένες υπηρεσίες…

…Διαπιστώνω πολλές ελλείψεις στον ισολογισμό, δεν έχουν εγγραφεί ούτε τα ακίνητα των σχολείων στον Δήμο καθώς και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δήμου δεν αποτυπώνεται με ακρίβια….

 …Τα χρήματα που είχαν κατατεθεί για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην περιοχή της Νεραΐδας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σήμερα εγγράφονται στον ισολογισμό του Δήμου. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου….. (Εμείς  να σημειώσουμε ότι έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια και το θέμα του συγκεκριμένου οικοπέδου δεν έχει λυθεί ακόμη. Επτά χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή αναζητεί τους …ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα μηδέν. Κάθε προεκλογική περίοδο οι δήμαρχοι υπόσχονται πλατεία στους κατοίκους της περιοχής. Ίσως να μην γίνει και ποτέ, εάν οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν ξεσηκωθούν να απαιτήσουν την πλατεία.)

…Το οικονομικό πλεόνασμα του Δήμου μειώνεται διαρκώς και δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό τελικά….. Η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται και δεν επαρκεί να καλύψει ο δήμος της ανάγκες των πολιτών. Αυτό πρέπει να αλλάξει και η δημοτική αρχή πρέπει να διεκδικήσει αύξηση της χρηματοδότησης…..

…..Ο Δήμος δεν έχει ελεγχτεί φορολογικά για αρκετά χρόνια και είναι άγνωστο τι οφείλει……

…Οι κάτοικοι πληρώνουν περίπου 9 εκατ. ευρώ, το 38 τις εκατό των ετήσιων εσόδων του Δήμου, μέσα από ανταποδοτικά και διάφορους άλλους τρόπους……

….Καλούμαστε να εγκρίνουμε ένα ισολογισμό που έχει ταξικό πρόσημο, αφαίμαξης του λαού. Ο ισολογισμός σας αποτυπώνει πόσο μακριά βρίσκεται από τις λαϊκές ανάγκες……

….Και θέλετε να εγκρίνουμε τον ισολογισμό με ένα αντιδημοκρατικό τρόπο, εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο Θεοδωρικάκου….

 Τα παραπάνω είναι μερικά από τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση για τον ισολογισμό του 2019, από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Οι δυο  σύμβουλοι της δημοτικής αρχής κ.κ. Τριγάζης και Σπυρόπουλος  που μίλησαν, διαπίστωσαν ότι όλα, αναφέρονται στην έκθεση των ορκωτών  και ψηφίζουν τον ισολογισμό.

Παρά την αντίθετη άποψη όλης της αντιπολίτευσης ο ισολογισμός εγκρίθηκε! από την μειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους, έτσι την ορίζουν, όχι μόνο η Ν.Δ., που επέβαλε την αντιδημοκρατική εκτροπή, αλλά και οι δημοτικές αρχές που την υλοποιούν και την εφαρμόζουν, όπως στο Δήμο Βύρωνα.

Μπορείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=QLxVGneLvZk        να ακούσετε όλοι την συζήτηση και να πληροφορηθείτε και τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής.

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.