Συνεδριάζει το Δ. Συμβούλιο Βύρωνα. Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

 Αναπάντητες ερωτήσεις επαναφέρει η συλλογικότητα ΕΝΑΡΓΕΙΑ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Ιουλίου, -πιθανά τελευταία συνεδρίαση της καλοκαιρινής περιόδου- αναμένοντας αυτή την φορά να μην υπάρξει οποιαδήποτε υπεκφυγή και να δοθούν απαντήσεις.

 

èΣύμφωνα με την ΕΝΑΡΓΕΙΑ εκκρεμούν απαντήσεις σε ζητήματα που έχει θέση επανειλημμένα. Μεταξύ άλλων «ΕΚΚΡΕΜΕΙ η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τ.Ε.Ε. αναφορικά με τις πλακοστρώσεις». Υπενθυμίζουμε  ότι, η Διοίκηση του Δήμου παρέλαβε την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου 2019. Στις 10/02/2021 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δηλώσει στο Δ.Σ : «Στο άλλο δημοτικό συμβούλιο θα καλέσουμε και τη Νομική Υπηρεσία να μας απαντήσει, να μας μιλήσει», Απάντηση μέχρι σήμερα δεν δόθηκε.

Το ίδιο και με  τη βράβευση του κοινωνικού φαρμακείου Βύρωνα και του επικεφαλής του κ. Σουλιώτη Δημήτρη, για την κοινωνική προσφορά στην τοπική μας κοινωνία. Καθώς και με  «το πρόβλημα του πεζοδρομίου της οδού Ν. Νικηφορίδη, στη διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Φανουρίου», ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ!

Δεν γνωρίζουμε εάν και σε αυτή τη συνεδρίαση η συλλογικότητα ΕΝΑΡΓΕΙΑ θα «φάει πόρτα», από τους ασκούντες τη διοίκηση του Δήμου Βύρωνα για τα ζητήματα που θέτει, ή αν θα πάρει κάποιες απαντήσεις.

Από το πνεύμα των όσων αναφέρονται από την  ΕΝΑΡΓΕΙΑ  διακρίνεται ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί μια τακτική πολιτικής απαξίωσης και δεν δείχνει να σέβεται το δικαίωμα των συλλογικοτήτων και των πολιτών να ελέγχουν τη  διοίκηση,  η όποια και έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να απαντά, όχι εάν θέλει και όποτε θέλει.

Αλλά αυτά, είναι ψιλά γράμματα, και αποφεύγει να τα εφαρμόζει και η τοπική διοίκηση- εξουσία. Κάτι που θα έπρεπε μια διοίκηση που έχει αναφορά στην αριστερά-ΣΥΡΙΖΑ-, να έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στις παρεμβάσεις και τα ερωτήματα των φορέων και των πολιτών. 

Ø  Για να δούμε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η επιστολή του συμπολίτη μας που υπέστη πάρα πολλές καταστροφές η κατοικία του στην οδό Ηρακλέους από την νεροποντή 9 Ιουνίου. Αιτία το βουλόμενο φρεάτιο από τον ιδιώτη εργολάβο που έκανε εργασίες στην περιοχή, και βούλωσε τον αγωγό τον όμβριων.

Στο προηγούμενο συμβούλιο ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννης   δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί η επιστολή του δημότη και θα εξευρεθεί λύση- στήριξη από την μεριά του δήμου, αρνούμενος να γίνει θέμα συζήτησης. Ο εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης  επέμενε να γίνει θέμα συζήτησης, μάταια όμως. Σχεδόν όλες οι παρατάξεις  επέλεξαν τη σιωπή. Για να δούμε το ίδιο θα πράξουν και στην νέα συνεδρίαση της Τετάρτης;

èΜιας και αναφερόμαστε  σε φρεάτια και αγωγούς, θα ήταν παραλείψει μας να μην αναφερθούμε στο πρόβλημα που υπάρχει με τις δυσάρεστες μυρωδιές που βγαίνουν  από τα φρεάτια, σε διάφορους δρόμους και σημεία της πόλης. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη και ενοχλητική σε πολλά φρεάτια, τα οποία δεν πλένονται, δεν καθαρίζονται, δεν έχουν απολυμανθεί σχεδόν ποτέ. Αποτελούν εστίες μόλυνσης, που συγκεντρώνονται διάφορα τρωκτικά. ΔΕΝ πρέπει κάτι να κάνει η δημοτική αρχή! Γνωρίζουμε ότι συμπολίτες μας έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες Τεχνική, Καθαριότητα, στους αντιδημάρχους, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.«Η κατάσταση είναι αφόρητη. Έχουμε φθάσει στο αμήν», μας ανέφερε μια κάτοικος που το μαγαζί της είναι δίπλα στο φρεάτιο στην οδό Κύπρου, «Ιδίως όταν υπάρχει ζέστη ή φυσά αεράκι δεν μπορείς να σταθείς, λιποθυμάς από την μπόχα. Τηλεφώνησα στην υπηρεσία καθαριότητας  και μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί. Θα πρέπει να μας φάει η βρόμα!»

Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ αυτό το πρόβλημα κύριοι της δημοτικής αρχής; Πρέπει και αυτό το καλοκαίρι να αναδύονται άσχημες μυρωδιές στην πόλη και να μην μπορεί να καθίσει κανείς στο μπαλκόνι του ή να έχει τη δυσάρεστη οσμή μπροστά στην πόρτα του μαγαζιού και του σπιτιού του; .

Για να δούμε θα φύγετε διακοπές χωρίς να δώσετε λύση σε αυτή τη δυσοσμία; Σε άλλους δήμους, τα απολυμαίνουν, τα πλένουν, ρίχνουν λίγο ασβέστη, στα φρεάτια.  Κάτι κάνουν. ΕΔΩ τίποτα; 



Ø  Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει με το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων. Η αυθαιρεσία πολλών καταστηματαρχών καφέ και εστίασης σπάει κόκαλα. Η αδιαφορία και συγκάλυψη της δημοτικής αρχής, στην αυθαιρεσία δεν έχει προηγούμενο. Ποιος κανονισμός, ποιες αποστάσεις και δικαιώματα των πεζών, όλα πάνε περίπατο. Έφτασε στο σημείο σουβλατζίδικο πιο πάνω από το Δημαρχείο να βγάζει τραπεζοκαθίσματα στο οδόστρωμα. Καφέ στην οδό Κολοκοτρώνη έχει δημιουργήσει αυτοσχέδια τραπέζια  στο κορμό της νεραντζιάς και σε κολόνα του δημοτικού φωτισμού. Απέναντι από την παιδική χαρά της Ν. Ελβετίας ο ιδιωτικός πολυχώρος έχει διαμορφώσει το δημοτικό δημόσιο χώρο όπως αυτός θέλει και τον ιδιοποιείται με τραπεζοκαθίσματα. Και ασφαλώς δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα. Αυτά δεν τα βλέπει κανένας; Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικός σύμβουλος; Έχει δοθεί άδεια να βγάζουν τραπέζια στο οδόστρωμα, η να φτιάχνουν σκαμπό στις νερατζιές ;

Μόνο το τριγωνάκι στην συμβολή των οδών Κύπρου και Κολοκοτρώνη δεν έχει ακόμη καλυφτεί! Φροντίστε και για αυτό! Μπορούν οι πεζοί να βαδίζουν και στο οδόστρωμα!  Α΄ και κάτι ακόμα, το εκκλησάκι του  Αγ. Λαζάρου, να το μεταφέρεται  και αυτό, γιατί  εμποδίζει την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων! Όλα για την ανάπτυξη δεν λέτε!

Για να δούμε θα έχει κάποιος-α, δημοτικός σύμβουλος, την ευθιξία  να θέση τα θέματα αυτά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, απαιτώντας να βρεθεί λύση!

Ερωτήματα προς την δημοτική αρχή έχει θέση και ο «Έξυπνος Βύρωνας»  μέσω των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Δεμπόνου και Μουντοκαλάκη, αναφορικά με την εγκαταλελειμμένη πεζογέφυρα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης,  «Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με το εάν υφίσταται σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του έργου υψηλής κλίμακας (πεζογέφυρα) επί των οδών Προποντίδος και Σινώπης (εγκαταλελειμμένου για παραπάνω από 25 έτη περίπου);Καθώς και για την Υπηρεσία δόμησης του Δήμου και τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτίσματα της πόλης

    *  *      Επαναφέρει για άλλη μια φορά  με ερώτηση του το θέμα των  οικοδομικών  εργασιών  στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ, ο σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης –ΡΕΚ- κ. Τάσος Μητρόπουλος. Στην ερώτηση αναφέρεται εάν και κατέθεσε ο Δήμος σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά των εργασιών.  

   Κατά τα λοιπά, καλές διακοπές σε όλους και όλες.       

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.