Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 18χρονη στην Ηλιούπολη

Μαζική πορεία συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Ιουλίου  στη 18χρονη που βασανίζονταν για χρόνια από τον πατέρα της και αστυνομικό.

Μαζική πορεία αλληλεγγύης στη 18χρονη κοπέλα πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η νεολαια του ΣΥΡΙΖΑ,κινήσεις πολιτών, το Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη, και φεμινιστικές οργανώσεις.

 Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης και ακολούθησε μεγάλη πορεία στη Λεωφόρο Ειρήνης, με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα.

 Περίπου 2.000 άτομα ξεκίνησαν πορεία  προς το ΑΤ Ηλιούπολης, βρήκαν όμως κλειστό δρόμο από δυνάμεις των ΜΑΤ και οι διαδηλωτές συνέχισαν από άλλο δρόμο προς τον σταθμό του Μετρό Αγίου Δημητρίου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδήλωση. 

Οι διαδηλωτές έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας, αλλά και  αλληλεγγύης στην 18χρονη κοπέλα, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της, ενώ την εξέδιδε ένας αστυνομικός στην Ηλιούπολη. .

Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Αγώνας ταξικός και φεμινιστικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», «Στου κόσμου τις πλατείες, σ' όλες τις γειτονιές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές», «Ακόμη κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο όταν λέω όχι σημαίνει ότι δε θέλω» και «Στο δρόμο, στη δουλειά και στο λεωφορείο όποιος βάζει χέρι θα φεύγει με φορείο».

ΠΗΓΗ: efsyn. gr, avgi.gr

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.