“Πάγωσε” προσωρινά το σχέδιο της κυβέρνησης για την επικουρική ασφάλιση

 Δεν αποκλείεται το κόστος της μετάβασης στο νέο ασφαλιστικό για τις επικουρικές να καλυφθεί με περικοπές συντάξεων!

Σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους ΕΝΥΠΕΚΚ (info@enypekk.gr) οι δανειστές (τρόικα) με βέτο στην ελληνική κυβέρνηση απαίτησαν να περικοπούν οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) για να χρηματοδοτήσουν το υπέρογκο κόστος μεταβίβασης (56-70 δις ευρώ!!!

 Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η “τρόικα” ζει και βασιλεύει στη χώρα μας που διατηρεί σε ισχύ τους 750 μνημονιακούς νόμους που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!

 Έτσι, στο νέο σχέδιο για την κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, που θα φέρει εκ νέου η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, θα προβλέπονται περικοπές των συντάξεων ή πολύχρονη αναστολή της αύξησής τους (“πάγωμα”).

 Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης ή για μείωση των συντάξεων και να στηρίξει τη Δημόσια Επικουρική Ασφάλιση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Δηλώσεις του υπουργού εργασίας σχετικά με το ν/σ  για την επικουρική

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ την Παρασκευή 9-7, ο υπουργός εργασίας κ. Χατζήδακης σχετικά με τα δημοσιεύματα για  το πότε θα συζητηθεί στην βουλή νομοσχέδιο και τις παρεμβάσεις της τρόικα, ανέφερε ότι  «ούτε οι δανειστές ζητούν πρόσθετο πόρο, ούτε θα υπάρξει αναβολή του νομοσχεδίου, και απορώ πώς εμπλεκόμεθα ως πολιτικό σύστημα σε μια τέτοια συζήτηση που είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.» 

Όπως εξήγησε, η διαβούλευση για το ν/σ θα κρατήσει 15 μέρες, τελειώνει μεσοβδόμαδα και θα κατατεθεί στη Βουλή, στις επιτροπές, αμέσως μετά μέσα στον Ιούλιο.

Ο υπουργός ανέφερε οτι, ο υφυπουργός Εργασίας  Πάνος Τσακλόγλου συναντήθηκε με τους δανειστές και δεν ειπώθηκε για πρόσθετο φόρο σύμφωνα με όσα του είπε, το νομοσχέδιο  θα συζητηθεί στην επιτροπή τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, η Βουλή θα κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα αντιλαμβάνομαι, θα ανοίξει στις 23 Αυγούστου. 

«Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Αυτά δίνουν ένα ενδιαφέρον στο ζεστό καλοκαίρι ορισμένων πολιτικολογούντων» δήλωσε χιουμοριστικά ο υπουργός εργασίας.

 ΠΗΓΗ:https://enypekk.gr

                                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.