Έρχεται έκπτωση για τους εμβολιασμένους στην κάρτα για τα Μ.Μ. Μεταφοράς.

 Έρχεται έκπτωση για τους εμβολιασμένους στην κάρτα για τα Μ.Μ. Μεταφοράς.

Το ΤΡΑΜ πάει Πειραιά!


Καθημερινά ο κόσμος που χρησιμοποιεί  τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα  ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, βιώνει στην εποχή της πανδημίας τον κίνδυνο να κολλήσει τον ιό αφού συνωστίζεται-στοιβάζεται μέσα σε αυτά αλλά και την ταλαιπωρία, της αναμονής στη στάση που ξεπερνά σε αρκετές γραμμές ακόμη και  τα 20 λεπτά. 

Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες – μετά τις 10- ο επιβάτης θα πρέπει να έχεις απόθεμα υπομονής, να περιμένει για να έρθει λεωφορείο, σε γραμμές όπως για το Βύρωνα και όχι μόνο ,που φτάνουν και τα 45 λεπτά.

  

Ο υπουργός μεταφορών κ. Καραμανλής Αχιλλέας μιλώντας στην ΕΡΤ1 την Δευτέρα το πρωί, προσπάθησε να εξωραΐσει την εικόνα των Μ.Μ. Μεταφοράς, λέγοντας ότι έχουμε σχέδιο ως υπουργείο και αυτό ήδη φαίνεται.

Αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων που σήμερα κινούνται στις γραμμές, έγιναν προσλήψεις οδηγών και τεχνικών για να καλυφτούν οι ανάγκες. Αγοράσαμε λεωφορεία με λίζινγκ, παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι τα λεωφορεία αυτά έχουν περιορισμένα και μικρά  παράθυρα, άρα και περιορισμένο αερισμό εν μέσω πανδημίας. Ενώ ανέφερε ότι μέσω του ταμείου ανάκαμψης προχωράμε στην αγορά ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.  

Ο υπουργός ανακοινώσε ότι έρχονται κίνητρα για τους  εμβολιασμένους. Προγραμματίζεται έκπτωση στην τιμή της κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τους εμβολιαζόμενους που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ. Μεταφοράς είπε ο κ. Καραμανλής, ενώ αναφερόμενος στην εθνική οδό  καρμανιόλα Πάτρας –Πύργου, όπου κάθε χρόνο έχουμε πολλά θανατηφόρα τροχαία, είπε ότι το έργο ξεμπλοκάρει και σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2023. Ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν τεχνικές παρεμβάσεις, ύψους 30 εκ. ευρώ, σε διάφορα επικίνδυνα σημεία. Και πρόσθεσε με νόημα ότι το ΤΡΑΜ πάει Πειραιά.

  Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την  ΣΤΑΣΥ, τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο  και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 ημέρες, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται  η  λειτουργία του.


Ρωγμή στην ενημέρωση  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.