Διαμαρτυρία ενάντια στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό

                                          Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Λιπασμάτων, θα ακολουθήσει συναυλία

 


Οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που συγκροτούν το Συντονιστικό ενάντια στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο έγκλημα που στήνεται σε βάρος τους. Αύριο Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη διοργανώνουν συγκέντρωση - συναυλία στις 7.30 μ.μ. στο πάρκο Λιπασμάτων (Κράκαρη), με σύνθημα: «Η ανάπτυξή τους δεν μας αφήνει να πάρουμε ανάσα, όχι στη ΜΕΑ, όχι στα καζάνια και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας».

Θα τραγουδήσουν η Πολυξένη Καράκογλου και ο Παντελής Κυραμαργιός.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα των φορέων σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Δίπλα στα καζάνια και την άθλια κατάσταση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται να προστεθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής Πατούλη για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Προχωρούν όσα σχεδίασαν και δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΜΕΑ στο Σχιστό σχεδιάζουν να επεξεργάζονται 180.000 τόνοι σύμμεικτων αποβλήτων και 70.000 τόνοι βιοαποβλήτων τον χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια!

Σκοπός είναι η αξιοποίηση των απορριμμάτων για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων, μέσω της ενεργειακής αξιοποίησής τους για τη δημιουργία καύσιμης ύλης. Ηδη ο ΕΔΣΝΑ κατέληξε στην εταιρεία - τεχνικό σύμβουλο που θα υπογράψει τη σύμβαση για τις εργασίες δημιουργίας της ΜΕΑ. Φημολογείται ακόμα και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί προχωρούν με τη στήριξη ή με την ανοχή των δημοτικών αρχών της περιοχής, οι οποίες:

-- Συμφώνησαν στο σχέδιο για δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό με βάση την πρόταση της προηγούμενης περιφερειακής αρχής της Δούρου.

-- Εδώ και 11 χρόνια απέκρυπταν πως στο Σχιστό λειτουργούσε παράνομα ο ΣΜΑ του δήμου Πειραιά που νομιμοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

-- Η δημοτική αρχή Περάματος διεύρυνε την παράνομη χωματερή στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος, φτάνοντας τελικά να τη νομιμοποιήσει ως ΣΜΑ, δηλαδή δίπλα σε σπίτια και σχολεία.

Τα σχέδια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής που ρημάζουν τις ζωές μας, τους τα επιστρέφουμε όπως είναι, χωρίς "ναι μεν αλλά". Είναι σχέδια εχθρικά για τη ζωή μας, φτιαγμένα πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών μας.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.