Κυβέρνηση: Επιμένει στην μη χρηματοδότηση του προγράμματος"Άθληση για Όλους"

 Η δημοτική αρχή Βύρωνα, μετά την κριτική που της ασκήθηκε εξέδωσε Δελτίο Τύπου που ασκεί κριτική στο υπουργείο αθλητισμού.

Ερώτηση στη Βουλή για το  προγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κατέθεσε το ΚΚΕ

Επιμένει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην μη χρηματοδότηση του προγράμματος  "Άθληση για Όλους", αφού δεν ανακαλεί την πρόσφατη επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που κοινοποιήθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας.

Με το έγγραφο αυτό το υπουργείο  στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό δικαίωμα του αθλητισμού των πολιτών όλων των ηλικιακών ομάδων και  έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, καθώς και των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.


Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα "Άθληση για Όλους" οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άθληση, αποδεδειγμένα θεωρείται από την κυβέρνηση πολυτέλεια, και έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης και 2 χρόνια πανδημίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί έως και σήμερα   με  ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού συνδράμουν οικονομικά σε αυτό όλοι όσοι θέλουν να αθληθούν,  ικανοποιεί μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για άθληση στον ιδιωτικό τομέα. Στο πρόγραμμα αυτό  απασχολούνται  χιλιάδες άνεργοι γυμναστές, αλλά και καθαριστές-στριες, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 Ο μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί οδηγό προς τα ιδιωτικά γυμναστήρια για όσους θέλουν να συνεχίσουν να αθλούνται  και όλους τους άλλους που οικονομικά δεν δύνανται να πληρώνουν να  στερηθούν την άθληση και τους γυμναστές και καθαριστές-στριες που εργάζονταν σε αυτό το πρόγραμμα,  στην ανεργία .

 Απέναντι σε αυτή την κοινωνικά ανάλγητη ταξική  πολιτική πρακτική  της Ν.Δ και στον τομέα του προγράμματος  Άθληση για Όλους, η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών της χώρας, σφυρίζει αδιάφορα, αφού δεν έχουν εκφράσει καμία αντίρρηση , έστω και δια μέσου Δελτίο Τύπου.

Υπάρχουν και εκείνες οι δημοτικές αρχές που εξέδωσαν Δελτίο Τύπου, επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου και διαμαρτύρονται για την κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα, μετά την κριτική που της ασκήθηκε από την Ρωγμή στην ενημέρωση- διαβάστε https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/08/blog-post_515.html , το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης ΡΕΚ Βύρωνα- διαβάστε https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/08/blog-ost_29.htmlεξέδωσε Δελτίο Τύπου που ασκεί κριτική στο υπουργείο αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης  δήλωσε: «Η διακοπή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για όλους τους Δήμους»,  συμπλήρωσε: «Σε μια περίοδο που η ενίσχυση των δήμων από την κεντρική διοίκηση είναι μια ανάγκη που όλοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται, αντί βοήθειας λαμβάνουμε κατάργηση επιτυχημένων  προγραμμάτων που έδιναν τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να αθληθεί, μέσω των προγραμμάτων των Δήμων. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αιφνιδιαστικά και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας που η μαζική άθληση των πολιτών σε εξωτερικούς χώρους, είναι ζητούμενο. Καλούμε τον αρμόδιο υφυπουργό να επανεξετάσει αυτή την απόφαση, η οποία τελικά αποβαίνει σε βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ιδιωτικών γυμναστηρίων, ειδικά σε μια περίοδο που το μέσο και κατώτερο οικογενειακό εισόδημα πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία».

 Διαβάστε ΕΔΩ https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10452

 

Κάλιο αργά, παρά ποτέ λέει ο λαός μας!

Δεν διαφαίνεται από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βύρωνα, ότι προτίθεται να κάνει κάτι παραπάνω στην κατεύθυνση τις διεκδίκησης της χρηματοδότησης. Να πάρει πρωτοβουλίες και μαζί με την ΠΕΔΑ, την ΚΕΔΕ, όμορους δήμους να διεκδικήσει την χρηματοδότηση και την αναβάθμιση του εν λόγο προγράμματος.  Να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

 Οι δήμαρχοι γνωρίζουν ότι και το πρόγραμμα αυτό έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι δωρεάν παροχή στους πολίτες και θα μετακυλήσουν το συνολικό κόστος λειτουργίας του στους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν, διαφορετικά θα τα κλείσουν στέλνοντας όσους θέλουν να αθληθούν σε ιδιωτικά γυμναστήρια.

Αυτή είναι η πρακτική που ακολουθούν και υλοποιούν. Αυτό ξέρουν να κάνουν και αυτό δυστυχώς θα κάνουν.

Για άλλη μια φορά οι πολίτες και για να αθληθούν θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το λόγο έχουν οι πολίτες, οι νέοι και οι νέες εάν θέλουν η άθληση να αποτελεί δικαίωμα όλων.

Εάν θέλουν να μην μετατρέπονται όλα σε εμπόρευμα όπως θέλουν κυβερνήσεις και Δήμαρχοι.

Λεφτά υπάρχουν για περιπολικά της αστυνομίας, για νατοϊκούς εξοπλισμούς για αστυνομικούς στα πανεπιστήμια, για………..

Δεν υπάρχουν όμως για άθληση για όλους, για πανεπιστήμια για όλους. Το κράτος είναι αστικό, ταξικό. Εχθρικό προς τα δικαιώματα των πολιτών.

Μόνος δρόμος,  η αντίσταση και ο αγώνας για την ανατροπή τους.  

 

.Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το  πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

κατέθεσε το ΚΚΕζητώντας να αρθεί η απόφαση για την κατάργησή του προγράμματος  Διαβάστε ΕΔΩ:  ttps://www.rizospastis.gr/story.do?id=11355435

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.