Εφετείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

                        Θύελλα αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Καταγράφονται περίπου 6.000 κενά, εκπαιδευτικών.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, σύμφωνα με την 4242/2021απόφαση του Εφετείου Αθηνών μετά την εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

 Σε συνέχεια της 534/2021 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή την αγωγή του Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και υπέρ των δύο πρώτων εκ των οποίων είχε ασκήσει παρέμβαση η ΑΔΕΔΥ και της 542/2021 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή την αγωγή του Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, οι Ομοσπονδίες υπέβαλλαν αίτημα αναβολής της συνεδρίασης, προκειμένου να δικαστεί σε αίθουσα δικαστηρίου κι όχι σε γραφείο, να τηρηθούν οι διατυπώσεις δημοσιότητας καθώς και να εκδικασθεί από φυσικό δικαστή. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα.

 Με την απόφαση 4242/2021 κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ λόγω μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου, της ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ λόγω αναρμοδιότητας του ΔΣ τους να προκηρύξουν απεργία-αποχή, της ΟΙΕΛΕ ως καταχρηστική γιατί αποτελεί πολιτική απεργία.

Mε την απόφαση απαγορεύεται η συνέχιση των προκηρυχθεισών από 16.09.2021, 13.09.2021, 21.09.2021 και 20.09.2021 απεργιών στο μέλλον και απειλείται έκαστη εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων με χρηματική ποινή 3.000 χιλιάδων ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 11-10, ημέρα 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών εκδικάστηκε η έφεση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστέα. Την ημέρα εκείνη το ποσοστό απεργίας των δασκάλων και των καθηγητών έφτασε στο 70%, ενώ πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα.

 

Μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προσανατολίζονται άμεσα σε νέο συλλαλητήριο, ενώ προγραμματίζονται Γενικές Συνελεύσεις σήμερα και αύριο σε ΕΛΜΕ, καθώς και σε Συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών( ΣΕΠΕ) τις επόμενες μέρες, όπου αναμένεται να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών ενάντια και την κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ μεθαύριο, Σάββατο, ενώ για τους προέδρους των ΣΕΠΕ προγραμματίζεται το μεθεπόμενο Σάββατο.

Παράλληλα με τις Γενικές τους Συνελεύσεις, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ προχωρούν και σε συσκέψεις με γονείς.

Θύελλα αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις 300.000 χαμένες ώρες  μαθήματος  από την αρχή του σχολικού έτους, εξαιτίας των μεγάλων κενών σε εκπαιδευτικούς καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις και καταγράφονται περίπου 6.000 κενά.          

·        

Φωτό αρχείου

Αντιδράσεις καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις που αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας. Την ίδια ώρα περίπου 300.000 ώρες μαθήματος έχουν χαθεί εξαιτίας των μεγάλων κενών σε εκπαιδευτικούς

Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους συλλόγους γονέων και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας.

Η αιτία; Η πρωτοφανής επιχείρηση που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Παράλληλα, αναγκάζονται πολλοί εκπαιδευτικοί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Παράλληλα, εξαθέσια σχολεία υποβαθμίζονται σε τετραθέσια, τριθέσια σε διθέσια, διθέσια σε μονοθέσια, ολοήμερα τμήματα κλείνουν ή υποβαθμίζονται, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ενημερώσει γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί αν υπήρχε αιτία, αυτό δεν έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά γίνεται σαράντα πέντε ημέρες μετά.

izospastis.gr

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.