Χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους. ΦΩΤΟ

 Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση

Ο πρωθυουργός απουσίαζε από το Μαξίμου, αλλά θα .... τους συναντήσει άλλη φορά!

Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν  οι απόμαχοι της δουλειάς για τη διεκδίκηση όλων όσων τους έχουν αφαιρεθεί, από το 2010 έως σήμερα.

Οι συνταξιούχοι  παρά τη βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες  ταξίδεψαν από πολλές περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη,  Έβρο,  Σέρρες,  Δράμα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία,  Κρήτη, Ναύπλιο, Ζάκυνθο, Ικαρία, Τρίκαλα, Λάρισα, Μεσσηνία και αλλού,  και συγκεντρώθηκαν μαζί με τους συναδέλφους τους από συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά  στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

 

Χιλιάδες συνταξιούχοι με τις ομπρέλες στο χέρι, αψηφώντας την βροχή άκουσαν την ομιλία του προέδρου της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ  Δήμου  Κουμπούρη- που λόγο των συνθηκών ήταν και ο μοναδικός ομιλητής- και στη συνεχεία έκαναν πορεία στο Μέγαρο Μάξιμου απαιτώντας να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

 

Φτάνοντας στην συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Η. Αττικού τους είχαν κλείσει το δρόμο αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή τη φόρα με ήπιο τρόπο, αλλά ο δρόμος κλειστός και η Ηρ. Αττικού απροσπέλαστη. 

Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο Δήμος Κουμπούρης ο πρωθυπουργός …απουσίαζε …..ήταν απασχολημένος η δεν είχε καμία διάθεση να συναντηθεί με τα περήφανα γηρατειά. Επετράπη σε πενταμελή αντιπροσωπεία να συναντηθεί με τον υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρήτη.

 Αναμένοντας την αντιπροσωπεία  οι συνταξιούχοι έχουν κλείσει την οδό Β. Σοφίας φώναζαν συνθήματα, απαιτώντας λύσεις στα αιτήματα τους. «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» Ενώ συνταξιούχος με την τρουμπέτα του έπαιξε αντιφασιστικά τραγούδια όπως το «δεν θα περάσει ο φασισμός».

Στην πενταμελή αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη υπήρξε  δέσμευση μια ακόμη φορά, ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με τους εκπροσώπους  των συνταξιούχων.

Επίσης ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεών από τα χρήματά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους αλλά και η αξιοποίηση της εισφοράς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ για κοινωνικό τουρισμό.

 

Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουμπούρη:

 

 Εκείνος που σταθερά πληρώνει, τόσο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης, είναι ο λαός. Διεκδικούμε όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί.

 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ μεταξύ άλλων ανέφερε: «: «Μπορεί ο καιρός να μη μας κάνει το χατίρι, αλλά δεν υποχωρούμε, δίνουμε τη μάχη, δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας.  Θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που μας πετάνε. Οι αυξήσεις των τιμών αφαιρούν ένα σημαντικό μέρος από τις ήδη πενιχρές συντάξεις Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι έχει μας έχει αφαιρεθεί. Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα επισήμανε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς, τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει». «Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές».

 

Υπογράμμισε  πως «στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκείνος που σταθερά πληρώνει, τόσο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης, είναι ο λαός» και πρόσθεσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λύσεις σε όφελος του λαού δεν μπορούν να δώσουν, αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν». «Είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας τη ζωή έχουμε με τη δουλειά μας παράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη». «Όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα δεν σταμάτησε τη δράση του και συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα τόσο αυτοτελώς, όσο από κοινού το εργατικό κίνημα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας , μία γενιά που έρχεται να ζήσει σε χειρότερες συνθήκες από εμάς» ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Κουμπούρης επανέλαβε τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, που συνοψίζονται και στη σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα: «Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της “εισφοράς αλληλεγγύης”, απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί».

 
















Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.