ΦΑΚΕΛΟΣ: Η απαλλοτρίωση που δεν έγινε στην περιοχή τη ΝΕΡΑΪΔΑΣ

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΟΤΡΙΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ;

20 χρόνια πέρασαν από τη δέσμευση του οικοπέδου (επί δημαρχίας κ. Ρογκάκου) και την κατάθεση του ποσού των 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κι όμως, η οριστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η αξιοποίηση του, ως κοινοχρήστου χώρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαίου 2006, όχι μόνον εκκρεμεί, αλλά αυτή πάει ....περίπατο.

                               Φωτό: Η επιγραφή που παραμένει στο χώρο, πλέον δεν ισχύει

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια, από τότε που το δημοτικό συμβούλιο με δήμαρχο τον κ. Νίκο Ρογκάκο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής της Νεραΐδας να απαλλοτριωθεί και να αγοραστεί ο χώρος στη συμβολή των οδών Χρυσάφης, Π. Τσαλδαρη και Εμπεδοκλέους στο τέρμα των λεωφορείων του Αγ. Αρτέμιου και να διαμορφωθεί σε δημόσιο, δημοτικό κοινόχρηστο χώρο - πλατεία. Για την αγορά - απαλλοτρίωση η δημοτική αρχή Ρογκάκου κατέθεσε και το ποσό 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια μεταξύ 2002 - 2014 στη διοίκηση του Δήμου βρίσκεται η δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ Χαρδαλιά (υφυπουργό πολιτικής προστασίας και υφυπουργό άμυνας σήμερα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη), η οποία δεν κατάφερε (σ.σ. ή δεν θέλησε;) να φέρει σε πέρας την υπόθεση του οικοπέδου Νεραΐδα -παρά τις προεκλογικές κάθε φορά δεσμεύσεις της.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα δημοτική αρχή στο Δήμο είναι τα στελέχη της παράταξης ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, με δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη, πολλά υποσχόμενου από την πρώτη ήμερα εκλογής του για την απόδοση του οικοπέδου στους κατοίκους, ο οποίος άσκησε για το θέμα δρυμία κριτική στον προκάτοχο του δήμαρχο κ. Χαρδαλιά.

Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων όπως ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος από την ΡΕΚ, συλλογικοτήτων όπως η ΕΝΑΡΓΕΙΑ, η Δημοκρατική Ενότητα, υπογραφές κατοίκων, δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες, στο δημοτικό συμβούλιο η απάντηση των κ.κ. Δημάρχου και αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας ήταν πάντα καθησυχαστική, ότι παρά τις δυσκολίες βρισκόμαστε σε κάλο δρόμο –«ΔΕΝ θα ήθελα να πω περισσότερα δημόσια» ανέφερε χαρακτηριστικά πάντα ο κ. Δήμαρχος.

Στη συνεδρίαση στις Σεπτεμβρίου 2021 το θέμα έφερε για συζήτηση η δημοτική αρχή με εισήγηση του νομικού συμβούλου του δήμου, που ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι η υπόθεση του οικοπέδου Νεραΐδα ξεκινά από εκεί που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια. Προτείνει λοιπόν να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για να ξεκινήσει νέα διαδικασία για απαλλοτρίωση.

 Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε, από τις παρατάξεις «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ», «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», «ΜΑΖΙ για τον Βύρωνα», «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλείς αντίστοιχα των κ.κ. Κατωπόδη, Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου, Σάρολα. Παράλληλα απείχαν από την ψηφοφορία οι παρατάξεις ΡΕΚ, Αριστερή Παρέμβαση, Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί δεν υπάρχει δέσμευση -για την ακρίβεια καμία αναφορά- στην απόφαση ότι δεν θα πληρώσουν την απαλλοτρίωση οι περίοικοι κάτοικοι του οικοπέδου.

Η υπόθεση αυτή γεννά εύλογα ερωτήματα, όπως γιατί οι κ.κ. Κατωπόδης Γρηγόρης και Καραγιάννης Μιχάλης καθησύχαζαν, επτά χρόνια που διοικούν το δήμο, το δημοτικό συμβούλιο, ότι η υπόθεση είναι σε κάλο δρόμο;

Γιατί το αίτημα με Αρ. Πρωτ. : 21790/09/09/2019 που καταθέσαν 75 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 2 πρώην αντιδήμαρχοι  κατά παράβαση όλων των Κανονισμών της χώρας... δεν συζητήθηκε ποτέ;

Ποιος θα πληρώσει και θα επιβαρυνθεί το ποσό της απαλλοτρίωσης; Οι κάτοικοι-παρόδιοι που γειτονεύουν με το οικόπεδο; 

Γιατί δεν γίνεται γνωστή η επικοινωνία - αλληλογραφία με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου; 

Γιατί υπάρχουν στεγανά που δεν πρέπει να μαθαίνουν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι, πόσο μάλλον οι πολίτες;

Τα χρήματα που προορίζονταν για την απαλλοτρίωση, το 2019 τα απέσυρε από το Ταμείο Παρακαταθηκών η δημοτική αρχή Κατωπόδη. Η ίδια ισχυρίζεται, ότι τα χρήματα αυτά βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού! 

Ως ιστοσελίδα «Ρωγμή στην ενημέρωση» πιστεύουμε ότι ο ΕΝΗΜΕΡΟΜΕΝΟΣ πολίτης γίνεται και ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης, για αυτό και:

Παραθέτουμε μια σειρά δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση της απαλλοτρίωσης του χώρου από την αρχή του ιστορικού έως σήμερα, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

 Και αν χρειάζεται να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, διότι οι πολίτες της περιοχής στερούνται 20 χρόνια ΤΩΡΑ ένα ελεύθερο κοινωνικό χώρο, μια πλατεία ένα πάρκο, σε μια περιοχή που στερείται ελεύθερων χώρων και ως κατάληξη διαφαίνεται πως θα κληθούν να πληρώσουν και αδρά για το δικαίωμα ενός ελεύθερου χώρου στη γειτονιά τους.

Δείτε ΕΔΩ: Δημοσιεύματα και τοποθετήσεις για το υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο

 

Προεκλογική εξόρμηση της «Στάση Βύρωνα» και νυν δημοτικής αρχής στις 19/3/2014

Αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Στάσης Βύρωνα» συνόδευσαν σήμερα τον υποψήφιο δήμαρχο Άκη Κατωπόδη στην περιοδεία στην περιοχή της Νεράιδας.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑίΔΑΣ

22 Οκτώβρη 2014

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 19.00 ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΡΑΪΔΑΣ»

Όπως έγινε γνωστό το ζήτημα του οικοπέδου της «ΝΕΡΑΪΔΑΣ» θα συζητηθεί στις 29 του Οκτώβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ). Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 19.00 Η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Βασιλική Σάρολα έκανε δεκτό το αίτημα της πρωτοβουλίας κατοίκων του Βύρωνα και συνεπής στην δέσμευσή της ενέγραψε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Μέχρι τώρα το υπόμνημα έχει 132 υπογραφές.

http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com/2014/10/blog-post_22.html

 

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 21/11/2014

Η συζήτηση που ακολούθησε κατά την συζήτηση στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 21/11 με θέμα: "Ενημέρωση - συζήτηση για το ζήτημα του οικοπέδου επί των οδών Π. Τσαλδάρη και Εμπεδοκλέους (περιοχή “Νεράιδα”), κατόπιν αιτήματος κατοίκων της εν λόγω περιοχής για το ζήτημα του οικοπέδου επί των οδών Π. Τσαλδάρη και Εμπεδοκλέους (περιοχή “Νεράιδα”), κατόπιν αιτήματος κατοίκων της εν λόγω περιοχής".

https://www.dimosbyrona.gr/kolymv/video.php?id=5954

 

Υπόμνημα για την Νεράιδα

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το υπόμνημά των κατοίκων της περιοχής Νεράϊδας στον Βύρωνα, αλλά και άλλων συμπολιτών του Δήμου μας, και της συζήτησης που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αξιοποίηση της δεδομένης απαλλοτρίωσης και η δημιουργία πάρκου στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα (!), παρά το γεγονός ότι από την δέσμευση του οικοπέδου και την κατάθεση των αναγκαίων χρημάτων έχουν περάσει 16 χρόνια!!

https://dimokratiki-enotita-virona.blogspot.com/2015/11/blog-post.html

 

Στο μιλητό! Του είπα, μου είπε...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Για το οικόπεδο στην συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη - Χρυσαθέμιδος & Εμπεδοκλέους (Νεράιδα) έχουμε γράψει, ξαναγράψει, και ίσως χρειαστεί να γράψουμε πάλι, για μια υπόθεση που διαρκεί σχεδόν το 1/5 ενός αιώνα.

17-18 χρόνια πέρασαν από τη δέσμευση του οικοπέδου (επί δημαρχίας κ. Ρογκάκου) και την κατάθεση του ποσού των 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κι όμως, η οριστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η αξιοποίηση του, ως κοινοχρήστου χώρου βάσει της απόφασης αρ. 363 του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαίου 2006, όχι μόνον εκκρεμεί, αλλά φαντάζει και όνειρο μακρινό.

https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/06/blog-post_28.html

 

Parking "Η Νεράιδα"

29 Οκτωβρίου 2018

Αφού μάλλιασε η γλώσσα μας, κουράστηκε η φωνή μας, πόνεσε το χέρι μας, να λέμε και να γράφουμε για το υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο στην Νεράιδα, και εφόσον, εκείνο το περιβόητο, από τον Νοέμβριο του 2014, "πρέπει να γίνει χθες" του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β., παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες, ας ασχοληθούμε λίγο με τον περιβάλλοντα χώρο αυτού.

https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/10/parking.html

 

Κατάθεση ερωτήσεων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2019

Έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση και ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, για το ζήτημα των οικοπέδων στη «Νεράιδα»* και επί της οδού «Βουτζά»**.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα και την πορεία αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών του Βύρωνα και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής το επόμενο διάστημα.

https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/09/23-2019_22.html

 

10 Οκτωβρίου 2019

 Από αναβολή σε αναβολή η συζήτηση για το οικόπεδο στη Νεράιδα.. πάντως κάποια μέρα του Νοέμβρη θα γίνει κι αυτό!"

https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/10/4.html


Η ΡΕΚ κατηγορεί τη δημοτική αρχή, για κακοδιοίκηση και θεσμική εκτροπή, για το οικόπεδο της Νεράιδας

Από Δ&Π

Οι κάτοικοι στη Νεράιδα και οι συλλογικότητες της πόλης μας, δικαίως ανησυχούν αυτό το διάστημα για την τύχη του οικοπέδου στην περιοχή, αφού η δημοτική αρχή όμορου δήμου σε μια παρόμοια χρονίζουσα περίπτωση οικοπέδου, στις 27/02/20, αποδέσμευσε οικόπεδο που είχε δεσμεύσει από το 1993 για χρήση πρασίνου.

https://dimoskaipoliteia.gr/2020/05/25/rek-kakodioikhsh-kai-uesmikh-ektroph-gia-oikopedo-neraidas/


Γράψτε μας το σχόλιο σας

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.