Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα έδωσαν θετική ψήφο στον απολογισμό της δράσης του σωματείου τους

 Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή των εργαζομένων σύμφωνα με το Δ.Σ. του σωματείου ήταν ικανοποιητική, δεδομένου και των δυσκολιών της περιόδου. 

Την απολογιστική εισήγηση του απερχόμενου Δ.Σ. σωματείου παρουσίασε η πρόεδρος Πελαγία Μπίκα, ενώ πρόεδρος στη συνέλευση ήταν η Ευαγγελία Σηφακάκη. Η κα Μπίκα ανάλαβε την προεδρία του σωματείου, τον περασμένο Φεβρουάριο;  μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου. 

Η κ. Μπίκα αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξ αιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ που είναι συνέχεια των αντεργατικών πολιτικών που άσκησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στις αντιδημοκρατικές αντεργατικές παρεμβάσεις που επιβάλλονται με τον νόμο Χατζηδάκη στη λειτουργία των συνδικάτων, στον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην άρνηση της  να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και γενικότερα στο δημόσιο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πρωτόγνωρη πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στους αγώνες του σωματείου για να παρθούν μέτρα προστασίας από τη δημοτική αρχή, για τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας του Δήμου.

 

Μιλώντας για την κατάσταση στον δήμο αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις  προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, στην πολιτική των  αναθέσεων σε ιδιώτες που συνεχίζει η δημοτική αρχή, π.χ. στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, στην απομάκρυνση των αδρανών υλικών και μπαζών αλλά και αλλού. 

Αναφέρθηκε στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και του επιδόματος, ακόμα δεν έχει υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τελικό πόρισμα που έχει επεξεργαστεί η επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση, στα μέσα ατομικής προστασίας που οφείλει ο δήμος Βύρωνα στους εργαζόμενους, στο κτήριο του Δημαρχείου το όποιο αποδεικνύεται πλέον ακατάλληλο για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών και δεν τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία κ.λπ. 

Στη συνέλευση  μίλησαν εργαζόμενοι και παρουσίασαν τις απόψεις τους και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. κ.κ. Βασιλάκος Λυκούργος, Μηναίδης Κώστας.

Μετά τις ομιλίες των εργαζομένων ακλούθησε μυστική ψηφοφορία για τον απολογισμό της δράσης του σωματείου. Το αποτέλεσμα  για τον Διοικητικό απολογισμό είναι : ΥΠΕΡ 91%, ΚΑΤΑ 1,3%, ΑΚΥΡΑ 3, ΛΕΥΚΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθούν στις 8 Δεκεμβρίου 2021.   

 

                                                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.