“Είναι φυσιολογικό να σε τρομάζει ο εμβολιασμός του παιδιού σου”

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ

Μια εξαιρετικά κατατοπιστική ανάρτηση, για τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών για τον κορωνοϊό, έκανε ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Γιάννης Πρασσάς.

 

Αν είσαι γονιός και σε πρώτη σκέψη η ιδέα του εμβολιασμού του παιδιού σου σε ανησυχεί ή σε τρομάζει είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό. Και αυτό δεν σε κάνει καθόλου αντι-επιστημονικό, αρνητή ή καχύποπτο.

Και εμένα που ζω με την επιστήμη ως ένα (μικρό) βαθμό με ανησυχεί. Και εγώ θα προτιμούσα να μην υπήρχε ο ιός και να μην χρειαζόταν να κάνουν τα παιδιά μας το οτιδήποτε.

Γνωρίζω καλά άλλωστε ότι δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική (ούτε καν τα εμβόλια) που να μην έχει έστω κάποιο ρίσκο για εν δυνάμει παρενέργειες.

Αλλά δυστυχώς στη φάση που είμαστε δεν υπάρχει κάποια επιλογή για τα παιδιά μας που να είναι μηδενικού ρίσκου (όπως και για όλους μας).

Μεσοπρόθεσμα ο ιος θα συναντήσει σχεδόν σίγουρα το ανεμβολίαστο παιδί μας (όταν πάει σχολείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο κτλ).

Οπότε αυτό που μας μένει είναι να δούμε ποιος είναι ο δρόμος του μικρότερου (και όχι μηδενικού ρίσκου) για τα ίδια.

Το εμβόλιο ή ο ιός;

Και στην βάση όλων των στοιχείων που έχουμε, ΟΛΕΣ οι επίσημες αρμόδιες επιστημονικές αρχές μας συμβουλεύουν ότι το εμβόλιο είναι ο δρόμος του μικρότερου ρίσκου για τα παιδιά μας (12+ για την ώρα).

Η πανδημία είναι μια συνεχής άσκηση διαχείρισης αβεβαιότητας και ρίσκου.

 

ΠΗΓΗ: www.infokids.gr/einai-fysiologiko-na-se-tromazei-o-emv

,.

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.