Οι εξωτερικοί απινιδωτές σε μαζικούς χώρους σώζουν ζωές

Είκοσι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ
στο χειρισμό απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους

Ένα από τα ζητήματα που θέτουν κατά καιρούς καρδιολόγοι και ειδικοί της υγείας είναι η ανάγκη ύπαρξης απινιδωτή σε χώρους άθλησης ώστε να αποφευχθούν τυχόν απώλειες νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων από καρδιακές ανακοπές.

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου είκοσι εργαζόμενοι στις δημοτικές αθλητικές υποδομές, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ και αφορούσε τη σωστή χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Στόχος, της δημοτικής αρχής είναι να επαναληφθεί και για όσους άλλους εργαζόμενους του δήμου επιθυμούν να εκπαιδευθούν σωστά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας.

Γνωστός καρδιολόγος της πόλης μας, ο Π.Κ., ερωτηθείς από την "Ρωγμή στην Ενημέρωση" αν οι απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν σε αθλητικούς χώρους μας απάντησε ότι:
“Δεν νοείται να λειτουργούν αθλητικοί χώροι, ανοιχτοί ή κλειστοί χωρίς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές και φυσικά είναι απαραίτητο σε κάθε διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων, οποιουδήποτε επιπέδου, να υπάρχει απινιδωτής, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Μετά το επεισόδιο του Δανού ποδοσφαιριστή που ζει επειδή εγκαίρως έγινε χρήση απινιδωτή στον αγωνιστικό χώρο, γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων συσκευών σε όλους τους χώρους άθλησης.

Η ύπαρξη των συσκευών από μόνες τους δεν λέει τίποτα, αν δεν ξέρει κάποιος να την χρησιμοποιήσει.

Το θεωρώ ορθό που κάποιοι υπάλληλοι του δήμου Βύρωνα θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν σώζοντας ζωές. Υπάλληλοι πού λόγω εργασίας θα βρίσκονται στους χώρους άθλησης“.
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Βύρωνα προμηθεύτηκε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές για όλες τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, (δείτε σχετικά: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10336).
…………..

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο αείμνηστος καρδιολόγος Κρεμαστινός είχε εισηγηθεί να υπάρχουν απινιδωτές σε κεντρικά πολυσύχναστα σημεία των πόλεων και σε εμπορικά πάρκα και όχι μόνο σε μαζικούς χώρους άθλησης

Η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος ης Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης κ. Μαυρόπουλος έχει θέσει στο δημοτικό συμβούλιο και το αίτημα να υπάρξει σταθμός πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ στην πόλη μας, για την άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.